Έλαβε το χρίσμα από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Αρχιμ. Δημήτριος Αργυρός, για την Κεφαλληνία

Αρχιμ. Δημήτριο Αργυρό, διευθυντή της Σχολής Βελλά στα Ιωάννινα

Αρχιμ. Δημήτριος Αργυρός διευθυντή της Σχολής Βελλά στα Ιωάννινα

Η αιφνίδια Κοίμηση του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτη Κεφαλληνίας του καλού μας Γερασίμου, εδημιούργησε δυσαναπλήρωτο κενό, το οποίο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Ιεραρχία της Εκκλησίας προσπαθούν να το αναπληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Προς την κατεύθυνση αυτή κινούμενος ο Αρχιεπίσκοπος, οι πληροφορίες μας λένε οτι εκάλεσε τον Αρχιμ. Δημήτριο Αργυρό, διευθυντή της Σχολής Βελλά στα Ιωάννινα, μαζί με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο,για να του δώσει το λεγόμενο Αρχιεπισκοπικό «χρίσμα» , την ευλογία του δηλαδή για την επίσημη κάθοδό του στην εκλογή για τη Μητρόπολη Κεφαλληνίας.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε οτι αμφιταλαντεύτηκε μεταξύ πολλών ονομάτων και κατέληξε στο πρόσωπο του π.Δημητρίου γιατί προφανώς θεωρεί οτι η Εκκλησία του οφείλει να τον αποκαταστήσει μετά την θριαμβευτική εμφάνιση που έκανε κατά την εκλογή της Μητρόπολης Ιωαννίνων.Στην εν λόγω εκλογή, παρά το πολωμένο κλίμα που επικρατούσε μεταξύ Αθηνών και Φαναρίου, ο Αρχιμ. Δημήτριος Αργυρός, ήλθε δεύτερος, μετά τον εκλεγέντα Μάξιμο και μάλιστα χωρίς να διαθέτει Πατριαρχική βοήθεια ή Αρχιεπισκοπικό ρεύμα και σπρώξιμο!

email
Πηγή άρθρου: exapsalmos.gr