Επισκέψεις, διαβουλεύσεις και οι πολλές υποψηφιότητες για την Κεφαλληνία

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Δεν πρόλαβε να κάνει τον κύκλο της καλά-καλά η ανάρτηση για το χρίσμα που υποτίθεται οτι έδωσε χθές ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στον Αρχιμ. Δημήτριο Αργυρό, για την Μητρόπολη Κεφαλληνίας και τα νέα που έρχονται σήμερα από την Αγίας Φιλοθέης μας λένε να μην είμαστε για τιποτα σίγουροι.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η χθεσινοβραδινή συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο και τον Αρχιμ. Δημήτριο Αργυρό, έγινε με πρωτοβουλία και ύστερα από παράκληση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων προκειμένου να ζητήσουν την ευλογία και την άδεια του Αρχιεπισκόπου για να κατέλθει ο Αρχιμ. Δημήτριος Αργυρός, ως Επτανήσιος που είναι( από την Λευκάδα), για την Μητρόπολη Κεφαλληνίας.

Οι πληροφορίες λένε οτι ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε την ευχή του στον Αρχιμ. Δημήτριο και του παρείχε την άδεια να θέσει υποψηφιότητα με άνεση και γενναιοδωρία, οπως το συνηθίζει άλλωστε με όλους τους υποψηφίους και του είπε να κάνει και αυτός τον αγώνα του και ό,τι αποφασίσει η Ιεραρχία.

Δηλαδή ο Αρχιεπίσκοπος δεν έδωσε το περιβόητο «χρίσμα», όπως ελέχθη και διεμηνύθη χθες από τους διαδρομιστές της Αγίας Φιλοθέης που διακινούν τα νήματα παρασκηνιακώς– παριστάνοντας τους παράγοντες αλλά όταν τους καταλογίσεις ευθύνες βγάζουν την ουρά τους έξω φοβούμενοι την κατακραυγή.

Επομένως η εκλογή της Μητρόπολης Κεφαλληνίας διαμορφώνεται μέχρι στιγμής με τις εξής σίγουρες υποψηφιότητες:

1. Του Αρχιμ. Νικολάου Χαρτουλιάρη που έχει συγκεντρώσει τις προτιμήσεις σύσσωμης,σχεδόν,της κοινωνίας Κεφαλληνίας, ως γνήσιος Κεφαλλήνιος που είναι. Εξάλλου και στην προηγούμενη εκλογή κατά την οποία εξελέγη ο Γέρων Γεράσιμος ο Αρχιμ. Νικόλαος Χαρτουλιάρης ήλθε δεύτερος χωρίς να έχει Γέροντα που ενδιαφέρεται.
2. Του Αρχιμ. Δημητρίου Αργυρού, την υποψηφιότητα του οποίου προτάσσει ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος.

3. Του Επισκόπου Κερνίτσης Χρυσάνθου,που ενώ στην αρχή ακουγότανε ως το απόλυτο φαβορί στη συνέχεια έπαψε να φαίνεται και να ακούγεται, προφανώς με….εντολή άνωθεν!
4. Το τριπρόσωπο πάντως αναμένεται οτι θα το καταρτίσουν όπως και στην προηγούμενη εκλογή και τα ονόματα των Κεφαλληνίων κληρικών Αρχιμ. Φώτιου Γαβριελάτου που υπηρετεί στο νησί και του Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργάτου, Ιεροκήρυκος της Μητρόπολης Ναυπάκτου του επονομαζόμενου και τατού… Οι δύο τελευταίοι μπορεί να αποτελέσουν την έκπληξη, για διαφορετικούς λόγους έκαστος!

email
Πηγή άρθρου: exapsalmos.gr