Έρχεται ειδικός ερπετολόγος από τη Ρωσία για τα φιδάκια της Παναγίας στην Κεφαλλονιά

Τα Φιδάκια της Παναγίας

Ενα από τα μικρά φιδάκια που εμφανίζονται κατά τον εορτασμό της Παναγίας, τον Δεκαπενταύγουστο, στο χωριό Μαρκόπουλο. Είναι ακίνδυνα, και η παρουσία τους θεωρείται ακίνδυνη

Σύμφωνα με το εκκλησιαστική ιστοσελίδα ekklisiaonline.gr  ένας ειδικός στη μελέτη των φιδιών, μετά από πρόσκληση της Εκκλησίας θα πάει στο  νησί της Κεφαλονιάς, για τη μέτρηση της θερμοκρασίας των φιδιών που ζουν εκεί και τα οποία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κάθε χρόνο στη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εμφανίζονται, όπως δήλωσε ο επικεφαλής των μελετητών του Συνδέσμου Ορθοδόξων, ηγούμενος στην  εκκλησία της μεσιτείας της Παναγίας στην περιοχή Voronezh, πρωθιερέας Gennady Zaridze.

«Από βιολογική άποψη, δεν υπάρχουν θερμόαιμα φίδια. Έτσι θέλουμε να στείλουμε στην Κεφαλονιά έγκυρους ερπετολόγους από τη Μόσχα να περιγράψουν τι γίνεται με αυτά τα φίδια και να μετρηθεί η θερμοκρασία τους, “- είπε ο ιερέας

Σύμφωνα με τον Zaridze, στο νησί της Κεφαλλονιάς κατά την ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου δηλητηριώδη φίδια σέρνονται σε ένα μέρος, το οποίο ήταν κάποτε ένα μοναστήρι, αλλά κανέναν δεν δαγκώνει. Σύμφωνα με την παράδοση κάποτε έφτασαν στο νησί πειρατές και ήθελαν να ληστέψει το μοναστήρι, οι αδελφές άρχισαν να προσεύχονται στην Παναγία σε μια συγκεκριμένη εικόνα που δείχνει επίσης ένα φίδι. Όταν οι πειρατές πλησίασαν στο καμπαναριό της μονής, παρεισφρήσε ένα φίδι και οι πειρατές γύρισαν άρον άρον στο πλοίο τους και απέπλευσαν με τρόμο.

“Από τότε, στη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου πλήθοε φιδιών συλλέγονται στο χώρο ενός πρώην μοναστηριού. Και σε αυτά τα χρόνια, όταν αυτό δεν συμβαίνει έρχονται σεισμός και φυσικές καταστροφές. Αλλά δεν είναι ακόμη σε αυτές τις συμπτώσεις επιβεβαιωμένο ότι αυτά τα φίδια είναι θερμόαιμα! ” λέει ο ιερέας.

Επίσης,σχολίασε και τη θερμοκρασία των ιερών λειψάνων του Αγίου Σπυρίδωνα, ο οποίος πέθανε τον  IV αιώνα, και παραμένει στους 36,6 βαθμούς Κελσίου, κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί από τις υπάρχουσες θεωρίες των φυσικών επιστημών.

“Στην ορθολογιστική εποχή μας όλο και πιο μεγάλη σημασία αποκτά η φράση η “επιστήμη έχει αποδείξει,” ενώ ο τύπος πιο συχνά χρησιμοποιεί την έκφραση “οι επιστήμονες έχουν αποδείξει.” Δηλαδή, οι σύγχρονοι άνθρωποι, σαν τον Απόστολο Θωμά, απαιτούν απόδειξη ενός φαινομένου. Το θαύμα είναι πιο εύκολο να το πιστέψει κανείς, μόνο εάν επιβεβαιωθεί από την επιστήμη », – δήλωσε ο επικεφαλής της Ένωσης των Ορθοδόξων μελετητών.

Αυτή η διαπεριφερειακή οργάνωση ερευνητών συγκεντρώνει περισσότερους από 500 ερευνητές. Έχει γραφεί  στο Voronezh, στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη, και σε άλλες πόλεις της Ρωσίας, και υπάρχουν και 10 υποκαταστήματα στο εξωτερικό. Μεταξύ των μελών του συλλόγου είναι πάνω από 130 Ρώσοι γιατροί και μια σειρά από επιφανείς ξένους ερευνητές.

Πηγή άρθρου: ekklisiaonline.gr