Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο ηγούμενος Εφραίμ

Την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης, με περιοριστικούς όρους, ζητάει ο ηγούμενος Εφραίμ, με αίτηση που υπέβαλε ενώπιον της ανακρίτριας της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου, Ειρήνης Καλού.

Εφραίμ

Εφραίμ (Πηγή φωτογραφίας:romfea.gr)

Ό ηγούμενος της Μονής επικαλείται στην αίτησή του λόγους υγείας, αλλά και ουσιαστικούς, καθώς επαναλαμβάνει ότι είναι αθώος των κακουργηματικών κατηγοριών που αντιμετωπίζει για τις λεγόμενες «ιερές ανταλλαγές» μεταξύ της αγιορείτικης Μονής και του δημοσίου.

Ό αρχιμανδρίτης Εφραίμ κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στις 23 Δεκεμβρίου, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που συνεδρίασε για να λύσει την διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ της ανακρίτριας και του αρμόδιου εισαγγελέα, ως προς το θέμα της προφυλάκισης του.

Στην αίτησή του προς την κα Καλού, ο ηγούμενος στρέφεται κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησής του και ζητάει να αντικατασταθεί η φυλάκιση με την επιβολή όρων, αφού, όπως αναφέρει, δεν είναι ούτε ύποπτος φυγής, ούτε άγνωστης διαμονής. Τονίζει, επίσης, πως η κατάσταση της υγείας του, με τα ήδη σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, επιδεινώνεται με την κράτηση του.

Η αίτηση θα κριθεί από την Εφέτη, η οποία είχε ζητήσει, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του μοναχού, την προφυλάκισή του και είχε υποβάλει αντίστοιχη θέση στο Συμβούλιο Εφετών, κρίνοντας, μεταξύ άλλων, πως σε βάρος του ηγουμένου προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και πως είναι πιθανόν να διαπράξει κι άλλα αδικήματα.

Με την άποψη της ανακρίτριας είχε διαφωνήσει ο εισαγγελέας Εφετών Π. Ματζούνης, ο οποίος πρότεινε στο Συμβούλιο Εφετών να αφεθεί ελεύθερος ο επικεφαλής της Μονής Βατοπεδίου με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.

Πηγή άρθρου: voria.gr