Μηνύματα για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη

Αλέξανδρος Παρίσης

Αλέξανδρος Παρίσης

Σεβασμιότατε,

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα την εκλογή σας στην Μητρόπολη Κεφαλληνίας και επιθυμώ να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια.

Είμαι βέβαιος ότι καθώς κατάγεστε από την γειτονική Λευκάδα, γνωρίζετε πολύ καλά τα ζητήματα του νησιού μας και με εφόδιο την μεγάλη πνευματική σας επάρκεια θα αποκτήσετε γρήγορα μία άρτια και εποικοδομητική επικοινωνία με τους Κεφαλονίτες και θα οικοδομήσουμε από κοινού μία αγαστή και χρήσιμη συνεργασία μεταξύ Μητρόπολης και Δήμου Κεφαλλονιάς.

Θέλω να σας επισημάνω ότι διαδέχεστε στην Μητρόπολη Κεφαλληνίας μία από τις πλέον πεφωτισμένες προσωπικότητες, τον μακαριστό Μητροπολίτη μας Γεράσιμο Φωκά και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο που άφησε πίσω του.

Σας εύχομαι Καλή Δύναμη στο έργο σας

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ

Θ.Μιχαλάτος

Θ.Μιχαλάτος

Εκ βαθέων καρδιάς σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή σας ως Νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας.

Είμαι βέβαιος ότι η πνευματική σας κατάρτιση, τα ψυχικά σας εφόδια αλλά και η καταγωγή σας από το γειτονικό μας νησί, την Λευκάδα, αποτελούν εχέγγυα για μια επιτυχημένη και πεφωτισμένη αρχιερατική θητεία.

Η πνευματική κοινότητα της Ιεράς Μητροπόλεως μας έχει ανάγκη από έναν Ποιμενάρχη που θα την καθοδηγήσει με σοφία και σύνεση, που θα αναδείξει τις αξίες και αρχές του Χριστιανισμού, που θα της σταθεί αρωγός στις δύσκολες μέρες που διανύουμε ως έθνος.

Σας εύχομαι καλή δύναμη και κουράγιο στο δύσκολο αλλά συνάμα σημαντικό έργο που σας περιμένει.

Με βαθύτατο σεβασμό

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Επικεφαλής της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημήτριε,

κ μέρους όλων των συμπατριωτών μας σας καλωσορίζω στο νησί μας.

Είμαι βεβαία ότι η δική σας παρουσία στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας θα σηματοδοτήσει στο μέλλον μια νέα λαμπρή διαδρομή της Εκκλησίας μας που διακόπηκε άδοξα, αιφνίδια και αδόκητα με την απώλεια του μακαριστού Μητροπολίτη μας κυρού Γεράσιμου.

Σεβασμιώτατε,

Σαν εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, σαν βουλευτής της νήσου μας προσδοκούμε σε σας, ευχόμαστε για σας. Είμαστε βέβαιοι όλοι οι Κεφαλονίτες, οι Κεφαλονίτισσες κι εγώ προσωπικά ότι έχουμε τον άξιο ιεράρχη, που έχει ανάγκη ο τόπος κι ο λαός μας. Βρίσκομαι διαρκώς, τώρα και στο μέλλον δίπλα σας, ταπεινός αρωγός και υπηρέτης στο μέγα έργο, που έχετε μπροστά σας.

Με  άπειρες ευχές

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη

Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη

Το Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο που διοικεί την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη και το Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αργοστολίου, και τελεί, κατά την από 15 Ιουνίου 1910 Διαθήκη του Μεγάλου εθνικού ευεργέτη Μαρίνου Κοργιαλένειου, υπό την προεδρία του εκάστοτε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, σας συγχαίρει ολόθερμα  για την εκλογή σας , εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και τη χειροτονία Σας ως Μητροπολίτου Κεφαλληνίας.

Εκφράζοντας  την πεποίθηση ότι η ευρύτατη παιδεία και η πνευματική καλλιέργειά σας , θα συμβάλλει στην πνευματική  ανάταση της Νήσου μας  και της πατρίδας μας γενικότερα,

Χαιρετίζει ευλαβώς και υποβάλλει τα εκ βαθέων συγχαρητήρια αυτού, παρακαλώντας τον Θεό,  υπέρ της υγείας Σας και της πλήρους επιτυχίας Σας ως Μητροπολίτου Κεφαλληνίας και Προέδρου του Κοργιαλενείου Ιδρύματος.

Μετά Σεβασμού και Αγάπης

Ο Αντιπρόεδρος

Παναγιώτης Μπαζίγος

τεως Δ/ντης Παθ. Κλιν. Γ.Ν.Ν.Κ.

Ειρήνη Στεφάτου

Ειρήνη Στεφάτου

Σεβασμιώτατε κ.κ. Δημήτριε,

Εκ μέρους του φιλανθρωπικού και πολιτιστικού σωματείου ”Λυσίππη” Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σας καταθέτουμε τις ολόθερμες ευχές μας και για την εκλογή Σας ως Μητροπολίτη Κεφαλονιάς.

Η εκλογή σας, πιστεύουμε, σηματοδοτεί μία νέα εποχή αγάπης, πνευματικότητας και κοινωνικής προσφοράς για τη Μητρόπολή μας.

Διάπυρες είναι οι ευχές όλων των μελών μας, ώστε ο Θεός να Σας δίνει δύναμη και να Σας οδηγεί στην ιερή αποστολή σας.

Είμαστε δίπλα Σας αρωγοί στη δράση που θα αναπτύξετε, για το καλό της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας.

Με βαθύτατο σεβασμό

Για το ανθρωπιστικό και πολιτιστικό σωματείο

”Λυσίππη”

Η πρόεδρος

Στεφάτου Ειρήνη

email