Μητροπολίτης Πειραιώς: Μην βλέπετε ΣΚΑΙ

Mητροπολίτης Πειραιώς

Mητροπολίτης Πειραιώς

Για χυδαία και αήθη επίθεση κατά της Εκκλησίας καταγγέλλει τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τον όμιλο Αλαφούζου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

‘Ασεβή, ψευδέστατα και βλάσφημα’ τα προγράμματα που προέβαλε κατά την Μεγάλη Εβδομάδα ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, χαρακτηρίζει σε επιστολή του ο Μητροπολίτης Πειραιά, διαμαρτυρόμενος έντονα για την ποιότητα του τηλεοπτικού προγράμματος.

Καλεί ακόμη όλους τους πιστούς να μην παρακολουθούν πλέον τον εν λόγω τηλεοπτικό σταθμό, ενώ ανακοίνωσε ότι παύει οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας με τον Όμιλο Αλαφούζου.

Όπως τονίζει τα εν λόγω προγράμματα είναι παραγωγές του Εβραϊκού λόμπυ, ενώ καλεί τους Α. Παπαχελά και Ι. Αλαφούζο να απαντήσουν στις φήμες που τους θέλουν να χρηματοδοτούνται από το διεθνές Εβραϊκό λόμπυ, προκειμένου να προβάλλουν τα ”ανιστόρητα αυτά προγράμματα”.

Όπως αναφέρει ο Μητροπολίτης Πειραιώς στην επιστολή του, ανάλογη επίθεση κατά της Εκκλησίας είχε πραγματοποιήσει ο σταθμός και το 2011, ωστόσο δεν περίμενε ότι θα την επαναλάμβανε… Καλεί έτσι τους υπεύθυνους του σταθμού να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους μόνο ο ΣΚΑΙ απ’όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, προέβαλλε τέτοιες εκπομπές και μάλιστα τις Άγιες ημέρες.

Τέλος, για όσους σπεύσουν να τον χαρακτηρίσουν ”γραφικό, φονταμενταλιστή, συνωμοσιολόγο, σκοταδιστή, ἀκραιο, παράλογο”, θεωρόντας ως αλήθεια μόνο ό,τι εκείνοι πιστεύουν και αποδέχονται, ο ίδιος προτάσσει την ευπρεπή και ”εκ λόγων ευθύνης διαμαρτυρία του”.

Πηγή άρθρου: newscode.gr