Ο μικρός Άγιος Βασίλης από την Κεφαλονιά

Άη Βασίλης

Άη Βασίλης

Ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα γεγονός που συνέβη τις προηγούμενες ημέρες αλλά λόγω της εξέλιξης των γεγονότων(συλλογή τροφίμων σωματείων και μεγάλη διανομή Χριστουγέννων) που προηγούνταν δεν δημοσιεύθηκε.

Κατά την τελευταία συλλογή τροφίμων από τα καλάθια του Γ.Φ.Τ. από τα σούπερ μάρκετ, μία μητέρα με το παιδάκι της που ψώνιζαν σε γνωστό κατάστημα τροφίμων στην πόλη του Αργοστολίου, πλησίασαν τα δύο μέλη του Δ.Σ. του Γ.Φ.Τ. που συνέλεγαν τα τρόφιμα για να μοιραστούν τις ημέρες των εορτών για να χαιρετίσουν και να μεταφέρει το παιδί την επιθυμία του.

“Θέλω κι εγώ να γίνω άγιος Βασίλης τα φετινά Χριστούγεννα”!τους είπε ο μικρός πιτσιρικάς που δεν ήταν πάνω από 6 ετών.

Οι δύο κυρίες τον κοίταξαν έκπληκτες με την απορία τους να εμπερικλείεται στην επόμενη ερώτηση.

“Μπράβο σου καρδιά μου, αλλά αυτό πως θα το καταφέρεις;”

“Μπορεί να είμαι μικρός αλλά θέλω να δώσω χαρά στα παιδιά που δεν θα πάρουν δώρο την φετινή πρωτοχρονιά, δίνοντάς τους όλα τα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ μου παιχνίδια. Όλα όσα μου προσφέρθηκαν και θα μου προσφερθούν τις γιορτές γιατί εγώ έχω πολλά”.”Έτσι θα γίνω κι εγώ άγιος Βασίλης ,αληθινός.

Η μητέρα του παιδιού παρακολουθούσε αμίλητη, ενώ οι δύο κυρίες του Γ.Φ.Τ. μετά το πρώτο σοκ πέρασαν στο δεύτερο με τα όσα έλεγε ο μικρός Άγιος Βασίλης!

“Έντάξει” του λένε “φέρε μας τα παιχνίδια σου όποτε θες”.

“Περιμένετε” λέει ο δραστικός και αποστομωτικός μικρός Άγιος Βασίλης!”Τα έχω φορτώσει στο αυτοκίνητο της μαμάς μου έτσι ώστε αν σας συναντήσουμε να σας τα δώσω αμέσως ή να τα βάλω στο καλάθι του σούπερ μάρκετ για να μην μείνουν τα παιδιά χωρίς παιχνίδια τις γιορτές!”

Πραγματικά, τα παιχνίδια του μικρού αληθινού Άγιου Βασίλη, έφτασαν στα παιδάκια που επιθυμούσε και ο ίδιος με την πράξη του έμοιασε στον ΑΛΗΘΙΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ του οποίου η γιορτή έπεται σε λίγες μέρες, ΤΟΥ ΑΓΊΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ!

Μακάρι η πράξη του μικρού μας φίλου να γίνει παράδειγμα προς μίμηση σε όλους μας!Ο Θεός να τον στολίσει με τις αρετές Του και να τον προφυλάξει να μην χάσει την καθαρότητα και αθωότητα της ψυχής του, ο μικρός μας φίλος!

Δελτίο Τύπου Φιλόπτωχου Ιεράς Μονής Κεφαλονιάς

email
Πηγή άρθρου: mykefalonia.com