Συγχαρητήρια μηνύματα για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας

Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γεράσιμε,

Από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας κριθήκατε άξιος αξίων, όπως κριθήκατε άξιος αξίων και από την κοινωνία του νησιού μας, στη διαδρομή του βίου σας. Θα κρινόμαστε κάθε στιγμή και στο μέλλον.

Είμαι βέβαιη ότι από τις διαφορετικές μας σκοπιές θα ατενίσουμε το κοινό μας σπίτι, την Κεφαλονιά και τους κατοίκους της με το ίδιο, πάντα γόνιμο και δημιουργικό βλέμμα στο μέλλον. Τόσο προσωπικά, όσο και συλλογικά προσβλέπουμε σε εσάς, στη δημιουργική και αλληλέγγυα σκέψη σας, στις οραματικές σας ιδέες, στον προσφιλή σας λόγο.

Εκ μέρους όλων, τις πιο θερμές ευχές μας και τη δική σας.

Με τιμή,

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Συγχαρητήριο μήνυμα για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Γεράσιμου Φωκά

Αλέξανδρος Παρίσης

Αλέξανδρος Παρίσης

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια  στον φίλο μου και άξιο Ποιμενάρχη Γεράσιμο Φωκά για την εκλογή του στον θρόνο της Μητρόπολης Κεφαλληνίας.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ένας ικανότατος και μετριόφρων εκπρόσωπος του Θεού, με κύριο γνώρισμά του τον λιτό βίο, ένας άγιος άνθρωπος και πάνω από όλα Κεφαλονίτης, είναι από σήμερα ο νέος και αγαπημένος μας Μητροπολίτης.

Του εύχομαι ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ και ΚΆΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο δύσκολο έργο του και του δηλώνω ότι εγώ και ο Δήμος θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα του, σε ό,τι μας ζητηθεί με γνώμονα την συνέχιση της άριστης συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Εκκλησίας.

Για μία ακόμη φορά ΑΞΙΟΣ!

Αλέξανδρος Παρίσης

Δήμαρχος Κεφαλονιάς

Σεβασμιώτατε κ.κ. Γεράσιμε,

Θ.Μιχαλάτος

Θ.Μιχαλάτος

Σήμερα οι απανταχού Κεφαλονίτες & Κεφαλονίτισες είναι συγκινημένοι και υπερήφανοι για τον νέο τους Μητροπολίτη. Οι προσευχές όλων  εισακούστηκαν και  είστε ο νέος μας Ποιμενάρχης.

Προσωπικά μόλις πληροφορηθήκαμε το σπουδαίο νέο της εκλογής σας, αισθανθήκαμε ότι το νησί μας απέκτησε έναν άξιο, σοφό και ταπεινό  Ποιμενάρχη που θα είναι πάντα δίπλα στο ποίμνιο του, σε οποιαδήποτε δυσκολία.

Στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε, να είστε σίγουρος ότι θα είμαστε συμπαραστάτες με όλες μας τις δυνάμεις. Σας ευχόμαστε, εκ βαθέων καρδίας,  Μακροημέρευση  & Καλή Δύναμη στη διατέλεση των νέων σας καθηκόντων.

Με βαθύτατο σεβασμό

Θεόφιλος Μιχαλάτος

ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ

Αγαπητέ Ποιμενάρχη Κεφαλονιάς Γεράσιμε.

Συγχαρητήρια για την εκλογή Σας στον Μητροπολιτικό θρόνο της Κεφαλονιάς, και σας ευχόμαστε Καλή Δύναμη και Καλή Ποιμαντορία.

Όλοι οι Κεφαλλονίτες γνωρίζουμε τον Άνθρωπο Γεράσιμο Φωκά,τον Άξιο αλλά και Αγαπητό Ιερέα, τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Κεφαλονιάς, για το μέχρι τώρα τεράστιο Έργο του.

Σεβασμιότατε είμαστε σίγουροι ότι,Η Ποιμαντορία σας θα είναι Επιτυχημένη, Συνετή, Σεμνή και Συνεπής.

Θα αγκαλιάσετε, αλλά και θα αγκαλιαστείτε από όλο τον Λαό του Νησιού μας, ιδιαίτερα σήμερα που δεινοπαθεί, όχι μονάχα από την οικονομική κρίση που μαστίζει την Πατρίδα μας αλλά είναι και λαβωμένος από τους σεισμούς του 2014.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

Συγχαρητήρια επιστολή για την εκλογή του Νέου μας Μητροπολίτη

Η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών

Η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών

‘’Σεβασμιότατε,

Η Κεφαλληνιακή Αδερφότητα Αθηνών σας απευθύνει τις εκ βαθέων προσρήσεις και ευχές για την ανάδειξή σας εις το αξίωμα του Μητροπολίτου Κεφαλληνίας.

Σας δηλώνουμε, ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από άξιους ποιμενάρχες, που αναδεικνύουν και προβάλλουν την ουσία και το πνεύμα του Χριστιανισμού.

Τονίζουμε, ότι η εκλογή σας σηματοδοτεί νέα εποχή ενότητας, ποιότητας, συνεργασίας, πνευματικότητας και κοινωνικής προσφοράς για την Μητρόπολή μας.

Είμαστε βέβαιοι, ότι ο πνευματικός πλούτος, η ψυχική ευγένεια, η άοκνη δράση, η εκκλησιαστική σας εμπειρία και ιδίως το έργο σας, είναι η εγγύηση για μία απολύτως επιτυχημένη αρχιερατική θητεία.

Εύχομαστε ολόψυχα την από Θεού ενίσχυση και σκέπη, για το τόσο σημαντικό πνευματικό, κοινωνικό και ποιμαντορικό έργο που από σήμερα αναλαμβάνετε, και σας δηλώνουμε ότι θα είμαστε συμπαραστάτες σε όποια προσπάθεια σας μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι.

ΑΞΙΟΣ!

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Α.Βαλλιανάτος

Η αντιπρόεδρος Σοφία Λουκέρη

Ο Ταμίας Ζαχαρίας Πατρίκιος

Ο Γ.Γ Στέλιος Σακαρέτσιος

Προς τον Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, Γεράσιμο
Ειρήνη Στεφάτου

Ειρήνη Στεφάτου

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, Γεράσιμε,

Εκ μέρους του φιλανθρωπικού και πολιτιστικού σωματείου ”Λυσίππη”  Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σας απευθύνουμε εκ βαθέων τις θερμές μας ευχές και Σας συγχαίρουμε για την εκλογή Σας ως Μητροπολίτη Κεφαλονιάς.
Σεβασμιώτατε,
Η έμφυτη ψυχική Σας ευγένεια, η πίστη και υπομονή Σας, η καρτερία κα αυταπάρνηση Σας, η πραότητα και δικαιοσύνη και προπάντων ο ανθρωπισμός Σας, καθώς επίσης η εκκλησιαστική Σας εμπειρία και ο πνευματικός Σας πλούτος εγγυώνται μία απολύτως επιτυχημένη αρχιερατική θητεία.
Ευχόμαστε υγεία και δύναμη στα νέα εκκλησιαστικά Σας καθήκοντα που αναλαμβάνετε στην εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας.
Σας συγχαίρουμε και πάλι και Σας υποσχόμαστε ότι θα σας συμπαρασταθούμε στο τόσο σημαντικό πνευματικό, κοινωνικό και προ πάντων ανθρωπιστικό έργο που αναλαμβάνετε για το καλό της Κεφαλονιάς. ΆΞΙΟΣ.
Με βαθύτατο  σεβασμό
Για το ανθρωπιστικό και πολιτιστικό σωματείο  ”Λυσίππη”
 Η πρόεδρος
 
Στεφάτου Ειρήνη

 ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ

 

Ομοσπονδία Καταλυμάτων

Ομοσπονδία Καταλυμάτων

Η ορθή κρίση της Ιεράς Συνόδου ως Άξιου για την θέση του Μητροπολίτη στην Ιερά Μητρόπολή Κεφαλληνίας γέμισε τις καρδιές μας συγκίνηση και ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων -Διαμερισμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης αναφώνησε – Άξιος- για την εκλογή σας.

Οι αγώνες σας και η αγάπη σας επί σειρά ετών για το όμορφο νησί και το ποίμνιο σας δεν θα μπορούσαν να ευλογηθούν διαφορετικά από την πανηγυρική εκλογή σας στην ηγεσία της Ιεράς Μητρόπολης Κεφαλληνίας.

Είμαστε πεπεισμένοι για την αμέριστη συμπαράσταση σας στο δύσκολο και αέναο αγώνα μας για την ανάδειξη του νησιού μας σαν τον καλύτερο τουριστικό προορισμό, αλλά πάνω από όλα στην ανάδειξη του νησιού μας σαν τόπο προσκηνυματικού και θρησκευτικού τουρισμού παράλληλα με την ενίσχυση και ενδυνάμωση της πίστης μας που τόσο την έχουμε όλοι ανάγκη στις δύσκολες ώρες και στις δοκιμασίες του λαού μας μέσα από τα σημεία των καιρών.

Άξιος, Άξιος, Άξιος

 Η ολομέλεια του Δ.Σ.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ

Ελλάδα-Σερβία

Ελλάδα-Σερβία

Εκπροσωπωντας τον Σερβικο Λαο ως Επιτιμος Προξενος στην Κεφαλονια απευθυνω θερμοτατες ευχες στον νεοεκλεγεντα Μητροπολιτη Κεφαλληνιας κ.κ Γερασιμο Φωκα και τον συγχαιρω για την αναλυψη του υψηλοτατου αυτου εκκλησιαστικου αξιωματος.

Γνωριζοντας τον προσωπικα ειμαι βεβαιος οτι θα το διακονησει με αγαπη,κατανοηση,υπευθυνοτητα και κυριως με τα βαθυτατα ανθρωπιστικα συναισθηματα που τον διακατεχουν.

Ο Σερβικος λαος δεν ξεχνα ποτε την βοηθεια που απλοχειρα προσεφερε οταν ηταν σε εμπολεμη κατασταση. Αξιος .

Με βαθυτατο σεβασμο και εκτιμηση.

Βικτωρ Ρουχωτας .

Επιτιμος Προξενος Σερβιας

 Ευχές για τον νέο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων «Ευστάθιος Χωραφάς»

«Ευστάθιος Χωραφάς»

«Ευστάθιος Χωραφάς»

Η πληροφορία ότι ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φωκάς εξελέγη στη θέση του Μητροπολίτη, μας έδωσε μεγάλη χαρά.

Του ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας

Έτη Πολλά κι Ευλογημένα

Θα είναι χαρά μας μεγάλη, σύντομα να λάβουμε την ευλογία του και να δρομολογήσουμε από κοινού το μεγάλο προσκύνημα της Παναγίας της Ρακαντζή στον ηρωικό τόπο μας.

Η επιλογή του ήταν δίκαιη και το έργο του θα είναι επιτυχημένο.

Με χαρά και εκτίμηση

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Ποντίων «Ευστάθιος Χωραφάς

Ο Πρόεδρος

Αντώνιος Καγκελίδης

Ν.Ο.Α.

Ν.Ο.Α.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου, οι αθλητές μας και οι προπονητές μας, είμαστε πανευτυχείς που μετά από πενήντα χρόνια, ο Άγιος μας, έφερε στην Κεφαλλονιά , Μητροπολίτη Κεφαλονίτη.

Σε μια δύσκολη στιγμή της Ελλάδας μας, μας έφερε αυτόν τον Άγιο Άνθρωπο, για  τον οποίο είμαστε βέβαιοι , ότι με την αγάπη του, την ταπεινότητά του και τη σεμνότητά του θα αγκαλιάσει και θα συμπαρασταθεί, όπως έκανε και ως Πρωτοσύγκελος, στον πόνο του πολίτη μας και των παιδιών μας και η Αγιοσύνη του θα λάμψει.

Σεβασμιότατε Γεράσιμε, μας έκανες χαρούμενους και σε περιμένουμε για να φωνάξουμε  όλοι μαζί : ΑΞΙΟΣ!

Για το Δ.Σ. του Ν.Ο.Α.

Ο Πρόεδρος

Λ. Νιφοράτος

Ένωση Φοροτεχνικών Κεφ/νίας-Ιθάκης

Ένωση Φοροτεχνικών Κεφ/νίας-Ιθάκης

Προς  Ιεράν Μητρόπολιν Κεφαλληνίας

Σεβασμιότατε ,

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε την εκλογή σας ως νέου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας σας ευχόμαστε υγεία,μακροημέρευση και δύναμη στο δύσκολο έργο σας αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας.

Με βαθύτατο σεβασμό και εκτίμηση

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μ.ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.ΚΟΡΣΙΑΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΡΙΑΤΣΙΛΙΜΙΔΟΥ

ΤΑΜΙΑΣ Σ.ΜΑΡΚΑΤΟΣ

ΜΕΛΟΣ Π.ΤΖΑΝΑΤΟΣ

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ της ΚΕΔΗΚΕ

Συνεδρίαση του νέου Δ.Σ της ΚΕΔΗΚΕ

Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. συγχαίρει τον Μητροπολίτη μας.

«ΑΞΙΟΣ στις καρδιές μας, ΑΞΙΟΣ Μητροπολίτης μας!»

Ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός του νησιού μας με υπερηφάνεια, χαρά και συγκίνηση συγχαίρει τον «παπά-Φωκά μας» για την εκλογή του ως Μητροπολίτη Κεφαλληνίας.

Τόσα χρόνια δίπλα μας, ακούραστος και διακριτικός, μας θυμίζει τη δύναμη της προσευχής, φύλακας αξιών ζωής, σύμβουλός μας και υποστηρικτής σε ότι καλό προσπαθούμε.

Η αυθόρμητη αγάπη και η υπομονετική αναμονή του κόσμου έκανε την είδηση: «Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Γεράσιμος Φωκάς» πραγματική γιορτή.

Ο Πολιτισμός και η Ορθοδοξία βαδίζουν πάντα μαζί, γι αυτό ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη στο νέο μας Ποιμενάρχη, ο Θεός να του δίνει υγεία, στήριξη και εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα του όπως είναι και αυτός σε εμάς.

«ΑΞΙΟΣ στις καρδιές μας, ΑΞΙΟΣ Μητροπολίτης μας!»

Με σεβασμό

Για το Δ.Σ. ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Κ.Ε.

Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης

email