Συλλυπητήρια μηνύματα για την Κοίμηση του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας

Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη

Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη

Το Κοργιαλένειον Διοικητικόν Συμβούλιον συνελθόν εκτάκτως εν τω Γραφείω αυτού σήμερον Τρίτην 20 Ιανουαρίου 2015 και ώραν 4:00μ.μ., υπό την Προεδρείαν του Αντιπροέδρου αυτού κυρίου Παναγιώτου Μπαζίγου, παρόντων απάντων των κ.κ. Μελών αυτού, παρουσία της Γραμματέως αυτού κ. Αικατερίνης Αντωνέλλου, παρόντος επίσης και του επί τιμή Γραμματέως κ. Γερασίμου Ι. Σταματάτου, επί τω θλιβερώ αγγέλματι της εις Κύριον μεταστάσεως εν Αθήναις, ως τακτικού Μέλους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, του επί τριακονταετίαν και πλέον Προέδρου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού Σπυρίδωνος (Καλαφατάκη), ακούσαντες πάντες μετά συγκινήσεως του Αντιπροέδρου αυτού, εξάραντος την μετ’ ευθύνης και πατρικού ενδιαφέροντος προσφοράν των ευγενών δραστηριοτήτων του μακαριστού Προέδρου του υπέρ του Ιδρύματος …………………………….απεφάσισεν ομοφώνως το Κ.Δ. τα εξής:

Ετήρησεν ενός λεπτού σιγήν εις την μνήμην του, δεηθέν αφ’ ενός υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού, ένθα οι δίκαιοι αναπαύονται, αφ΄ ετέρου όπως η Σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος αναδείξη αντάξιον διάδοχόν του, ως Μητροπολίτην Κεφαλληνίας και ικανώτατον, ως προς την ιστορίαν της Νήσου.

Υπέστειλε την Σημαίαν του κτηρίου της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης, ήτις θα παραμείνη μεσιστία επί 3/ήμερον.

Θα παραστη σύσωμον κατά μεν την μεταφοράν της Σορού του εξ Αθηνών ενταύθα, αύριον Τετάρτην 21/1 και ώραν 4μ.μ. έμπροσθεν του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου, ίνα συνοδεύση ταύτην προς εναπόθεσιν εις τον Μητροπολιτικόν Ναόν Αργοστολίου, και θα παραστή επίσης κατά την κηδείαν του Σκηνώματός του την επομένην Πέμπτην και ώραν 12μ.μ. εις τον αυτόν Ι. Ναόν.

Εκφράζει τα θερμά συλληπητήρια αυτού προς τους οικείους του.

Ο Αντιπρόεδρος

Παν.  Μπαζίγος

Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά

Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε την εκδημία του αγαπητού και σεβαστού  μας Μητροπολίτη Σπυρίδων.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης αφιέρωσε τη ζωή του στην Ορθοδοξία και  παρέδωσε στους Κεφαλονίτες και στις Κεφαλονίτισες ένα πλούσιο πνευματικό και κοινωνικό έργο. Η προσφορά του στην τοπική κοινωνία θα μείνει χαραγμένη στην καρδιά όλων μας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην Ιεραρχία και στους οικείους του.

Αιωνία του η μνήμη.

Εκ του Γραφείου Τύπου της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Αλέξανδρος Παρίσης

Αλέξανδρος Παρίσης

Με θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε για την αναγγελία του θανάτου του Μητροπολίτου μας κυρού Σπυρίδωνος.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Σπυρίδων στα τριάντα χρόνια ποιμαντορίας του εργάστηκε ακούραστα στη τοπική εκκλησία και αφήνει πίσω του ένα πλούσιο Κοινωνικό, Φιλανθρωπικό και Πνευματικό έργο. Στάθηκε πάντα δίπλα στους ανήμπορους και αυτούς που είχαν ανάγκη.

Ας αναπαύσει ο Θεός την ψυχή του και ας δώσει κουράγιο και παρηγοριά στην οικογένεια και στους οικείους του

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ

«Κοινωνική Συμφωνία»

«Κοινωνική Συμφωνία»

Η Κοινωνική Συμφωνία για την κοίμηση του πνευματικού ηγέτη της Κεφαλλονιάς

Η Ν.Ε της Κοινωνικής Συμφωνίας  Κεφαλλονιάς & Ιθάκης εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Μακαριστού Ποιμενάρχου μας κ.κ. Σπυρίδωνος.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια  στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και στην οικογένειά του.

Η Ν.Ε Κοινωνικής Συμφωνίας Κεφαλλονιάς & Ιθάκης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΥΡΟΥ
ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

ΕΠΣΚΙ

ΕΠΣΚΙ

Με την αναγγελία του θανάτου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας Κυρού Σπυρίδωνος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. που συνεδρίασε εκτάκτως μόλις πληροφορήθηκε το λυπηρό γεγονός,εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΚΙ, αισθανόμενο βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρού ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ, ενός Μητροπολίτη που στάθηκε κοντά στον Αθλητισμό του Νησιού και βοήθησε ουσιαστικά το Ποδόσφαιρο μας και διερμηνεύοντας τα συναισθήματα του φίλαθλου ποδοσφαιρικού κόσμου των νησιών μας, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

1. Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Κεφαλληνίας και την οικογένειά του

2. Να παρακολουθήσει την εξόδιο ακολουθία

3. Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στο Ενωσιακό Αθλητικό Κέντρο για τρεις ημέρες

4. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του σε όλους τους ποδοσφαιρικούς αγώνες που θα διεξαχθούν στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη από σήμερα μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου.

5. Να αργήσουν τα Γραφεία της Ένωσης και το Ενωσιακό Αθλητικό Κέντρο την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας και από ώρας 11:30πμ και μέχρι τέλος του ωραρίου.

To Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την βαθιά μας συγκίνηση για την απώλεια του σεβαστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνα, του ακοίμητου θεματοφύλακα της θρησκείας μας.

Καθήκον μας ετούτη την ώρα να πούμε ένα μεγάλο ¨Ευχαριστώ¨ για την μέχρι τώρα ζεστή παρουσία του, για τα λόγια του που μιλούσαν κατευθείαν στην ψυχή, για τη φλόγα, την πίστη και τα ιδανικά της θρησκείας μας, που μετέδιδε σε όσους τον άκουγαν.

Προικισμένος με τις άφθαρτες και αιώνιες αρετές της τιμιότητας, της εργατικότητας, της ευσυνειδησίας, της φιλαλήθειας και του ανθρωπισμού μαζί με ευγένεια, σεβασμό, προσφορά και αγάπη για κάθε πλάσμα φτωχό και αδύναμο.

Ακούραστος λειτουργός ακόμη και με κλονισμένη υγεία, ιερουργός άριστος, σοβαρός, ήρεμος, ιεροπρεπής.

Στο πρόσωπο του Μητροπολίτη μας βρίσκαμε συμπαράσταση σε κάθε δυσκολία, τον πολύτιμο σύμβουλο που ήξερε να κατευθύνει στο σωστό και στο πρέπον.

Η Κεφαλλονιά του οφείλει πολλά!

Θα μείνει πάντα στην καρδιά, στη σκέψη και στη θύμηση  μας, ζωντανός και αγαπητός!

Ας είναι Αιωνία του η μνήμη.

 Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ.  της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Δρακουλόγκωνας Παναγής

Δρακουλόγκωνας Παναγής

Η απώλεια των πνευματικών ανθρώπων συνιστά πάντα ένα γεγονός που μας θλίβει όλους βαθύτατα, πολύ περισσότερο όταν αναφερόμαστε σε προσωπικότητες όπως αυτή του Μακαριστού Μητροπολίτη μας Σπυρίδωνα, πάτερα και καθοδηγητή, με πλούσια αλληλέγγυα δράση και κοινωνικό έργο.

Ο Μητροπολίτης επί τριάντα συναπτά έτη, τιμώντας το θρησκευτικό του αξίωμα, στάθηκε πλάι μας ως Άνθρωπος, ασκώντας αγόγγυστα με συνέπεια, προσήλωση και ζήλο το ποιμαντικό του έργο, συντρέχοντας με αγάπη, τους αναξιοπαθούντες και όσους αιτούνταν της βοηθείας του.

Εκφράζουμε από ψυχής τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του και συμμεριζόμαστε απόλυτα την οδύνη τους.

Θεωρούμε ωστόσο ότι η οδύνη τελικά αφορά σ΄ όλο το ποίμνιό του, όλους όσους δέχτηκαν την καθοδήγηση και την φροντίδα του και όλους όσους θα στερηθούν την δύναμη, την ελπίδα και την υποστήριξή του.

Ευχόμαστε γαλήνη και ανάπαυση στην ψυχή του.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

N.O.Aργοστολίου

N.O.Aργοστολίου

Η Κοίμηση  του Σεβασμιότατου κυρού Σπυρίδωνα πλημμύρισε θλίψη την ψυχή μας.

Ο Ποιμενάρχης του  νησιού μας υπήρξε το παράδειγμα του Ιεράρχη , ο οποίος αγκάλιασε στους Οίκους του Χριστού την πιστή μας κοινότητα.

Ο Πνευματικός Πατέρας όλων των Κεφαλλονιτών με την ενάρετη φιλανθρωπική δράση, το πνευματικό και κοινωνικό έργο  στα τριάντα χρόνια υπηρεσίας του δημιούργησε αλληλεγγύη, φιλανθρωπία, ειρήνη, σεβασμό, πίστη και αγάπη.

Η Ιερά Σύνοδος πτώχευσε από την απώλειά του.

Το νησί μας έχασε τον Πνευματικό του Πατέρα.

Ο Κύριος Ημών Χριστού να αναπαύσει την ψυχή του και να δώσει δύναμη και κουράγιο στους συγγενείς του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου, οι προπονητές , οι αθλητές εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς του, στην Ιερά Σύνοδο , στον Κεφαλλονίτικο Κλήρο.

Ως ένδειξη πένθους  η σημαία του Ομίλου κυματίζει μεσίστια.

Για το Δ.Σ. του Ν.Ο.Α.

Ο Πρόεδρος

Λ. Νιφοράτος

ΠΕ Κεφαλληνίας

ΠΕ Κεφαλληνίας

H Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, εκφράζει τη βαθειά της θλίψη για την κοίμηση του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδωνα. Η ισχυρή προσωπικότητά του, η φιλεύσπλαχνη διάθεσή του προς όσους έχριζαν βοηθείας αποτελούν παράδειγμα και σημείο αναφοράς για την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ως Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας επί 30 ετίας, άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του σε θεολογικό, θρησκευτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην Ιεραρχία της Εκκλησίας, στους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, στην πνευματική του οικογένεια και τους οικείους του.

Ανακοινώνει ότι η σημαία στο Διοικητήριο και στις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας, θα κυματίζει μεσίστια, τις 21 και 22 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. Τις 22 Ιανουαρίου ημέρα της εξόδιου ακολουθίας και της ταφής του, θα παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες της, καθώς και όλα τα σχολεία που λειτουργούν στη διοικητική της Νήσου Κεφαλονιάς.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο Αντιπεριφερειάρχης των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας & Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, θα συμμετάσχουν στην εξόδιο ακολουθία μαζί με τους άλλους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας.

Αντί στεφάνων, θα καταθέσουν ποσό υπέρ του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας.

Π.Ε ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ

Η απώλεια του μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδωνα μας γεμίζει θλίψη.

Η τοπική μας κοινωνία διακατέχεται από βαρύ πένθος.

Το κενό που αφήνει στην εκκλησία μας είναι δυσαναπλήρωτο.

Οι υποψήφιοι βουλευτές

    ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης

 Βλησμάς Ανδρέας

 Σαμούρης Σπυρίδων

Σεργέεβα-Χρυσάφη Αναϊτ

Κτίριο ΔΕΗ Αργοστολίου

Κτίριο ΔΕΗ Αργοστολίου

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά  του για την εκδημία προς Κύριον του αγαπητού και σεβαστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδωνος.

Εκ μέρους των εργαζομένων στην Περιοχή Κεφαλονιάς αλλά και  της  Διεύθυνσης Πελοποννήσου – Ηπείρου του ΔΕΔΔΗΕ,  εκφράζεται  η  βαθειά  συγκίνηση  για  την  κοίμηση  του  Μητροπολίτου Σπυρίδωνος.

Θερμά Συλλυπητήρια στην Ιεραρχία και στους οικείους του.

ΔΕΔΔΗΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Αλέκος Καλαφάτης

Αλέκος Καλαφάτης

Εκφράζω τη θλίψη μου για το θάνατο του Μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλονιάς, Σπυρίδωνα.

Είχα την τύχη και την τιμή να τον υποδεχτώ, ως δήμαρχος Αργοστολίου, όταν για πρώτη φορά αφίχθη στο νησί μας, ως Μητροπολίτης. Αντιμετώπισε με θετικό τρόπο την εκρηκτική κατάσταση στα εκκλησιαστικά ζητήματα που επικρατούσαν εκείνη την εποχή στην Κεφαλονιά. Για πολλά χρόνια επίσης συνεργαστήκαμε προς επίλυση πολλών κοινωνικών θεμάτων του νησιού μας.

Το κενό που αφήνει στη Μητρόπολή μας εύχομαι να αναπληρωθεί επάξια.

Αλέκος Καλαφάτης

Λύκειο Ελληνίδων

Λύκειο Ελληνίδων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Παραρτήματος Αργοστολίου με βαθύτατη λύπη πληροφορήθηκε το θάνατο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρού Σπυρίδωνος και αφού συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

1. Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην εκκλησία της Κεφαλληνίας και στην οικογένεια του εκλιπόντος.

2. Να κηρύξει τριήμερο πένθος για όλη τη Λυκειακή Κοινότητα.

3. Να υψώσει μεσίστια τη Σημαία στο οίκημα του Λ.Ε.Α. (Λ. Βεργωτή 70).

4. Αντιπροσωπευτικό σώμα χορευτών και σύσσωμο το Δ.Σ. να παραστεί στις επικήδειες εκδηλώσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ι.Μ. Κεφαλληνίας.

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών

Η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών, συνελθόν εκτάκτως επί τω αγγέλματι της εκδημίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού Σπυρίδωνος του Καλαφατάκη, διερμηνεύοντας και τα αισθήματα όλων των μελών του εκφράζει:

1) Τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος

2) Αποφασίζει όπως, ο πρόεδρος Πατήρ Νικόλαος Χαρτουλιάρης και ο Γενικός Γραμματέας Χαράλαμπος Αλεξανδράτος συμμετέχουν εις τας ακολουθίας που θα τελεσθούν εις Πειραιά και Κεφαλληνία δια την ανάπαυση της ψυχής του.

3) Παρακαλεί τον ύψιστο Θεό δια Πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου όπως κατατάξει την ψυχή του μετά των Αγίων.

4) Εύχεται να αναδειχθεί άξιος διάδοχός του που θα συνεχίσει το έργο του και την αγία βιοτή του

5) να δημοσιευτεί η παρούσα ανακοίνωση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο Πρόεδρος
Πατήρ Νικόλαος Χαρτουλιάρης

Ο Γενικός Γραμματέας
Χαράλαμπος Αλεξανδράτος

Ειρήνη Στεφάτου

Ειρήνη Στεφάτου

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΛΥΣΣΙΠΗ» ΑΧΕΠΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΥΡΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΑΙΡΕΤΟΥ ΙΕΡΑΡΧΗ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ.

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

email