Στηρίζει τον Εφραίμ η Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιεπίσκοπος Iερώνυμος (Πηγη φωτογραφιας : enet.gr)

Στο πλευρό του προφυλακισμένου για την υπόθεση Βατοπαιδίου, ηγούμενου Εφραίμ, τάσσεται με ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο  Αρχιεπίσκοπός Ιερώνυμος θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες τον Εφραίμ στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ), αναφερόμενη στην προφυλάκισή του τις ημέρες των Χριστουγέννων, του κάνει λόγο για «παραβίαση των ιερών θεσμίων και μη τήρηση των εκ του αυτοδιοικήτου του Αγίου Όρους απορρεόντων καταστατικών όρων».

«Το γεγονός τούτο, το οποίο έχει καίρια πλήξει το κύρος της Εκκλησίας μας και δικαιολογημένως έχει βαθύτατα λυπήσει το ορθόδοξο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδος και πέραν των ορίων αυτής, ταυτοχρόνως έχει προκαλέσει και σοβαρό προβληματισμό και αυστηρά κριτική διακεκριμένων επιστημόνων του νομικού κόσμου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΙΣ, που συνεδρίασε την Πέμπτη.

Η Εκκλησία εκφράζει «την συμπάθεια απάντων των μελών Αυτής προς τον δοκιμαζόμενο καθηγούμενο, εκφράζουσα άμα και την ευχή και την ελπίδα όπως σύντομα επανεξετασθεί ψυχραιμότερα το ενδεχόμενο αποφυλακίσεώς του».

Ως έμπρακτη μάλιστα έκφραση της στήριξης της προς τον ηγούμενο Εφραίμ, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τον επισθεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.