Οι βασικοί διεκδικητές για τη Μητρόπολη Κεφαλληνίας

Οι βασικοί διεκδικητές για τις Μητρόπολη Κεφαλληνίας

Οι βασικοί διεκδικητές για τις Μητρόπολη Κεφαλληνίας

Συνέρχεται από την Τρίτη 6 έως και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015, στην Tακτική Tης Σύγκληση, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα).

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου θα γίνει κατ’ αρχάς η ανάγνωση και επικύρωση των Πρακτικών της προηγουμένης Συνεδρίας και στη συνέχεια η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας και τυχόν κενωθησομένων Ιερών Μητροπόλεων, στην ψήφιση Κανονισμών και θα ασχοληθεί με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Οι βασικοί διεκδικητές για τις Μητρόπολη Κεφαλληνίας

Οι βασικοί διεκδικητές για τις Μητρόπολη Κεφαλληνίας

Αρχιμανδρίτης  κ. Δημήτριος Αργυρός

O Αρχιμανδρίτης  Δημήτριος Αργυρός διευθυντής της εκκλησιαστικής σχολής Βελλάς Ιωαννίνων.

Ο Λευκαδίτης ιερωμένος με καταγωγή από το Φτερνό όλα δείχνουν ότι θα αναλάβει την πιο δύσκολη και συναισθηματικά Μητρόπολη της χώρας, μετά την αιφνίδια κοίμηση του Μακαριστού Γεράσιμου.

O Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός ήταν και στο παρελθόν υποψήφιος για τη Μητρόπολη Ιωαννίνων, όπου επί συνόλου 73 ψηφισάντων είχε λάβει 16 ψήφους με πρώτο τον Αρχιμανδρίτης Μάξιμο Παπαγιάννη που πήρε 46 ψήφους και τρίτο στη σειρά με 7 ψήφους τον Αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιο Στεργίου.

 Αρχιμανδρίτης κ. Νικόλαος Χαρτουλιάρης

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νικόλαος Χαρτουλιάρης, Κεφαλλονίτης στην καταγωγή, χαρακτηρίζεται άξιος κληρικός και ιδιαίτερα χαμηλών τόνων, ενώ θεωρείται ως το πρόσωπο το οποίο συγκεντρώνει εξαιρετικά χαρακτηριστικά, για να προσφέρει από τη θέση του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας. Αξιοσημείωτες είναι δε οι σπουδές του, καθώς εκτός από Θεολόγος, είναι επίσης Ιατρός και Χειρ. Οδοντίατρος.

Ο Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Χαρτουλιάρης υπηρετεί ως Προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνήματος και Καθιδρύματος «Παναγία η Ελευθερώτρια» της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, όπου έχει προσφέρει σημαντικό πνευματικό και κοινωνικό έργο, μέσα από τη λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου, του Φιλόπτωχου Ταμείου και της Ερανικής Επιτροπής του Προσκυνήματος. Επίσης, έχει αναπτύξει πλούσιο ιεραποστολικό έργο στην Αφρική.

Δεμένος από τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια με την ιδιαίτερη πατρίδα του, καθώς γεννήθηκε στην Πεσσάδα και αποφοίτησε από το Λύκειο Κεραμειών, ο Αρχ. κ. Χαρτουλιάρης είναι πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητος Αθηνών. Υπήρξε στενός συνεργάτης και ιατρός του μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδωνος, ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 89 ετών, στις 20 Ιανουαρίου 2015.

Αρχιμανδρίτης κ. Χρύσανθος Στελλάτος

Ο π. Χρύσανθος Στελλάτος είναι γεννημένος το 1952 στην Κεφαλονιά και έχει φοιτήσει στην Ανωτέρα Ιερατική Σχολή Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι ο διευθυντής του Ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της Μητροπόλεως Πατρών Λύχνος και προιστάμενος στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου Πατρών. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1975 και πρεσβύτερος το 1982 από τον Μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Πατρών Νικόδημο.

Ο Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος Στελλάτος είναι ο βοηθός Επισκόπου στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών, όπως αποφάσισε μετά από ψηφοφορία που έγινε, η Ιεράς Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σύμφωνα με την ψηφοφορία και όπως γράφει το εκκλησιαστικό σάιτ romfea η Ιερά Μητρόπολη Πατρών έλαβε 38 ψήφους, ενώ η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας 16 ψήφους.

Διαβάστε επίσης

email