Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 24χρονος από την Παιανία

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο 24χρονος

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο 24χρονος.

Ελεύθερος αφέθηκε ο 24χρονος φοιτητής που πυροβόλησε και σκότωσε 43χρονο Αλβανό διαρρήκτη, στην Παιανία, μετά την απολογία του στον ανακριτή, με την υποχρέωση να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα.

Λίγο νωρίτερα ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση εν βρασμώ ψυχικής ορμής σε βάρος του 24χρονου.

Με την δίωξη που ασκήθηκε, και αν τελικά η κατηγορία δεν μεταβληθεί μέχρι τη δίκη του 24χρονου, το πλαίσιο ποινής για το αδίκημα ξεκινάει από τα πέντε και καταλήγει στα 20 κάθειρξη ενώ αν του αναγνωριστεί ελαφρυντικό το πλαίσιο ποινής είναι από 2 έως 12 χρόνια.

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με τον συνήγορο του νεαρού φοιτητή, τον ρωτούσε συνεχώς και του ζητούσε να του περιγράψει τι ακριβώς έγινε εκείνο το βράδυ. Ο νεαρός σε κάποια στιγμή έβαλε τα κλάματα, ενώ υποστήριξε ότι είπε όλη την αλήθεια, και ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει τον 43χρονο.

Ο 24χρονος παραδέχθηκε ότι δεν ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση την στιγμή του συμβάντος καθώς λίγη ώρα νωρίτερα είχε δει τον έναν από τους δύο διαρρήκτες να απειλούν την μητέρα του, με ένα μαχαίρι, κάτι που τον συγκλόνισε. Στη συνέχεια, όπως είπε άκουσε τους πυροβολισμούς, νόμιζε ότι πυροβολούσαν οι ίδιοι οι διαρρήκτες ενώ πυροβολούσαν κάποιος γείτονάς του για εκφοβισμό.

Στη συνέχεια ο νεαρός φοιτητής περιέγραψε στον εισαγγελέα τι ακριβώς συνέβη, ότι τους είδε να περνούν από το δρόμο, τους αναγνώρισε από τον σωματότυπό τους, καθώς όταν είχαν μπει στο σπίτι τους φορούσαν κουκούλες και τότε πήρε την καραμπίνα και αποφάσισε να τους πάρει στο κατόπι.

Όπως υποστηρίζει ο νεαρός, στον δρόμο που τους κυνηγούσε υπάρχει ένα ανάχωμα στο οποίο σκόνταψε και έτσι εκπυρσοκρότησε και το όπλο του. Υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία πρόθεση να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του το θύμα είναι αυτός και όχι ο 43χρονος ληστής.

Ο 24χρονος φοιτητής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα οδηγήθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί. Περισσότεροι από 200 κάτοικοι της περιοχής είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στα δικαστήρια και κατά την προσαγωγή του 24χρονου άρχισαν να φωνάζουν “Αθώος, αθώος” με παρατεταμένα χειροκροτήματα. Οι κάτοικοι παρέμειναν έξω από τα δικαστήρια όχι μόνο για συμπαράσταση αλλά και σε περίπτωση που χρειαστεί να παραστούν ως μάρτυρες υπεράσπισης.

Δεν έχουμε κάτι με τους αλλοδαπούς, λένε οι κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια, και τονίζουν ότι οι αντοχές μας και οι ανοχές μας απέναντι στην εγκληματικότητα έχουν εξαντληθεί.

email
Πηγή άρθρου: megatv.com