Ελειός Κεφαλονιάς: Υποβάθμιση για τοπική oικονομία, περιβάλλον και πολιτισμό

Περιοχή Κατελειού

Περιοχή Κατελειού

Σήμερα (6-11-2014) στον Κατελειό με ενέργειες του συλλόγου μας ειδοποιήθηκε η Αστυνομία Πόρου και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κεφαλονιάς, προκειμένου να σταματήσει ο φερόμενος ενοικιαστής (κ. Αποστολάτος Ευάγγελος) του κληροδοτήματος Μήλα, την εντελώς παράνομη διάνοιξη δρόμου (κατά μήκος 250μ) και το μπάζωμα με υλικό 3Α της όχθης του ποταμού του Κατελειού (υγρότοπος συμφωνά με WWF και το μοναδικό ποτάμι της Κεφαλονιάς με ροή χειμώνα καλοκαίρι) που εκβάλει στον Όρμο του Κατελειού, περιοχή NATURA 2000 και αποτελεί το Δυτικό σύνορο του Κληροδοτήματος Μήλα(φωτο), με ανύπαρκτη τη παρουσία της αρχαιολογικής και δασικής υπηρεσίας … γιατί όλοι είχαν πάει λόγω φόρτου εργασίας στην Αμφίπολη….

Σύμφωνα με τα παραπάνω σε ερώτησή μας, προς τον εποπτεύοντα φερόμενο ενοικιαστή κ. Αποστολάτο Ευάγγελο παρουσία υπαλλήλου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κεφαλονιάς (φωτο), γιατί χαλάτε την βλάστηση της όχθης, μπαζώνετε και ανοίγετε παράνομο δρόμο, ο φερόμενος ενοικιαστής ενώπιον μαρτύρων απευθύνθηκε με φράση απειλητική προς την πρόεδρο του Συλλόγου Κατελειού (κ. Ξενοπούλου Κατερίνα) που έκανε την ερώτηση, λέγοντας της δύο φορές «Εσύ θα την πληρώσεις, εσύ θα την πληρώσεις» και τρεις φορές « πήγαινε να μαγειρέψεις».

Στην βαριά ατμόσφαιρα της οικονομικής κρίσης θα αφήσουμε τις ύαινες να κατασπαράξουν ευκαιριακά τα πάντα φύση, τοπική οικονομία, πολιτισμό και άραγε που είναι το όφελος των δημοτών και του περιβάλλοντος συμφώνα με την επιθυμία του Δημητράκη Μήλα;

Κατά την γνώμη μας δεν υπάρχει όφελος ΠΟΥΘΕΝΑ!

Το Δ.Σ του Συλλόγου Κατελειού