ΕΛΜΕ-ΚΙ: Απέξω φάτσα από μέσα….

School-Container

School-Container

Καταδικάζουν σχολεία, δομές εκπαίδευσης και φύλαξης σε παύση εργασιών (βλέπε Γυμνάσιο Ληξουρίου, συγκεκριμένα νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί)!!!! Πώς ο Δήμος παίρνει την ευθύνη να βάλει σε καραντίνα διαρκείας κάποιους μαθητές, χωρίς καν να ενημερώνει για τα μέτρα που παίρνει ώστε να υπάρξει εγγύηση για την ασφαλή λειτουργία το συντομότερο δυνατόν; Και την ίδια ώρα καταδικάζουν τα υπόλοιπα σχολεία σε λειτουργία χωρίς ουσιαστικούς ελέγχους, χωρίς να λύνουν το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας στις μεταφορές. Μονιμοποίηση των κοντέινερς (που ακόμη δεν έχουν στηθεί όλα) και διπλοβάρδια δίνουν και παίρνουν. Αυτή είναι η σχολική πραγματικότητα στη μετασεισμική Κεφαλονιά!!!

Όταν η σύγχρονη τεχνική δίνει τη δυνατότητα – συνδυασμένη με το έμπειρο επιστημονικό-τεχνικό δυναμικό – όλα αυτά να λυθούν γρήγορα και αποτελεσματικά, πρέπει ο καθένας να αναρωτηθεί γιατί συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα;

Όταν μπορεί να υπάρξουν νέα ασφαλή σχολικά συγκροτήματα και μέτρα θωράκισης και προστασίας για ποιο λόγο αυτά δεν κρίνονται επιλέξιμα από την ΕΕ και το πολιτικό της προσωπικό σε κυβέρνηση και τοπική διοίκηση; Όλα γίνονται διότι η ασφάλεια λογίζεται για κόστος, στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που για χρόνια βαδίζει η χώρα. Δεν πειράζει αν σε κάποια σχολεία διακυβεύεται η ζωή των μαθητών, ούτε πειράζει αν έχει θαφτεί εντελώς η λειτουργία των υπολοίπων. Αρκεί να μη θρυμματίζεται η επικοινωνιακή εικόνα της κυβέρνησης και όλα να φαίνεται ότι είναι σε τάξη ενόψει τουριστικής σεζόν… Απέξω φάτσα από μέσα….

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας

email