ΕΛΜΕ-ΚΙ: Διασφάλιση της Δωρεάν μεταφορά μαθητών

Γεωργόπουλος Διονύσης

O κ. Δ. Γεωργόπουλος.

ο ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, διότι, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, υλοποιεί τη μετακύληση των μεταφορών των μαθητών και του κόστους τους στους γονείς. Ήδη μα σειρά από μεταφορείς (ΚΤΕΛ, τουριστικά) προχωρούν σε παύση των σχολικών δρομολογίων, σαν συνέπεια της στάσης πληρωμών από μεριάς του κράτους.

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ είχε προειδοποιήσει ότι θα υπήρχε η εξέλιξη αυτή. Με μαθηματική ακρίβεια η κυβέρνηση, με τις πλάτες της τοπικής διοίκησης που έχει αποδεχθεί την αποκέντρωση αυτής της αρμοδιότητας, ανοίγει το δρόμο για «μεταφορά- προσωπική ευθύνη» του κάθε γονιού. Αναζητούν διαφορετικά μείγματα της ίδιας αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής για τις μεταφορές, με κοινό τόπο την άρνηση της καθολικότητας στη δωρεάν μεταφορά.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί να διασφαλιστεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ η δωρεάν και ασφαλής μεταφορά των μαθητών για όλα τα σχολεία. Να πληρωθούν τα χρέη προς τους μεταφορείς. Να μη δώσουν οι γονείς ούτε 1 ευρώ. Να μην αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη. Μόνο ένας ενιαίος αποκλειστικά δημόσιος φορέας συγκοινωνιών μπορεί να σταθερά να εγγυηθεί την απρόσκοπτη – ασφαλή και δωρεάν μεταφορά των μαθητών. Να μην υπάρξει καμία επανάπαυση ή αποπροσανατολισμός, με απλή παρακολούθηση των εξελίξεων.

Καμιά αναμονή! Τώρα είναι η ώρα να παρέμβει αποφασιστικά ο λαός.

Τη Δευτέρα 3 Δεκέμβρη,

Γενικές Συνελεύσεις Γονέων – Μαθητών στα σχολεία

ΤΡΙΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 π.μ.

έξω από την Περιφέρεια (πρώην Νομαρχία)

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εκπαιδευτικών προκηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας.