ΕΛΜΕ-ΚΙ: Δικαιωμα σε Δημοσια Δωρεαν Υγεια

Γεωργόπουλος Διονύσης

O κ. Δ. Γεωργόπουλος.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ από κοινού με εκπροσώπους της Ένωσης Γονέων και εκπαιδευτικούς πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στο Αργοστόλι. Καταγγέλθηκε η ουσιαστική υπονόμευση του δικαιώματος των εργαζομένων και των μαθητών στην υγεία.

Η εμπορευματοποίηση του δημόσιου τομέα της υγείας – πρόνοιας, ενισχύει την επιχειρηματική δράση. Τα μέτρα που υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση είναι συνέχεια των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων και έχουν συνδιαμορφωθεί με ΕΕ- ΔΝΤ. Την ώρα που καταστρατηγείται το δικαίωμα όλου του εργαζόμενου λαού σε δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες υγείας – πρόληψης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τα μονοπώλια θησαυρίζουν.

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί – πιο μαζικά – πιο αποφασιστικά για:

1. Αποκλειστικά δημόσιο – δωρεάν – καθολικό σύστημα υγείας.

2. Ευρύτατη κρατική επιχορήγηση στον ΕΟΠΥΥ, απόδοση όλων των υπεσχημένων και γενναία αύξηση των δαπανών.

3. Καμιά πληρωμή ή συμμετοχή στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εργαστηριακές εξετάσεις, νοσήλια και θεραπείες.

4. Πλήρη κάλυψη των δημόσιων νοσοκομείων, των κέντρων υγείας, των υπηρεσιών υγείας ΕΟΠΥΥ, των προνοιακών υποδομών και υπηρεσιών, με πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων με σχέση εργασίας μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

5. Ανάπτυξη κρατικών Κέντρων Υγείας σε κάθε πόλη και Δήμο που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες, να μην καταργηθεί καμία κρατική μονάδα υγείας, καθώς και του ΙΚΑ. Τα Πολυϊατρεία του ΙΚΑ να μετατραπούν σε κρατικά Κέντρα Υγείας.

6. Κάλυψη όλων των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας με επαρκή σε αριθμό και σύγχρονο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό.

7. Κάλυψη των χρεών των δημόσιων νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κάλυψη των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τους επιχειρηματίες. Να πληρωθούν τα χρωστούμενα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς και μέχρι την πλήρη εξόφλησή τους να μην καταβάλλουν ΦΠΑ και φόρο.

8. Απαγόρευση των συμβάσεων των ασφαλιστικών ταμείων με τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα στην υγεία.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΕ ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ

email
Πηγή άρθρου: KefaloniaTodayTeam