ΕΛΜΕ-ΚΙ: Kάτω τα χέρια από το Μαντζαβινάτειο

Δ.Γεωργόπουλος

Δ.Γεωργόπουλος

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στις δρομολογούμενες εξελίξεις στο χώρο της υγείας, πανελλαδικά και στο Νομό μας.

Σε συνθήκες που οι λαϊκές ανάγκες για δημόσιες, δωρεάν υγειονομικές υπηρεσίες αυξάνουν, συγκυβέρνηση και ΕΕ υποβαθμίζουν τις όποιες παροχές, αφήνουν τα Νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και λοιπό προσωπικό, έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους στην ψυχική υγεία.

Προχωρούν σε καταργήσεις – συγχωνεύσεις Νοσοκομείων.

Στην κυριολεξία ρημάζουν τις ζωές για ένα μεγάλο κομμάτι της φτωχολογιάς, με την ανακοίνωση για τη συγχώνευση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, ρύθμιση άμεσα συνδεδεμένη με την προοπτική περαιτέρω υποβάθμισης του Νοσοκομείου στο Αργοστόλι και τη διάλυση των Κέντρων Υγείας. Το Θιάκι «θάβεται» εντελώς.

Μέσα από αυτή την πολιτική υλοποιείται το λεγόμενο μίνιμουμ πακέτο ανεπαρκώς παροχών για το λαό, μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση για την υγεία, εξαναγκάζονται οι λαϊκές οικογένειες να βάλλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, διεισδύουν οι επιχειρηματίες στα κρατικά νοσοκομεία και ενισχύεται ο ιδρωτικός τομέας υγείας.

Οι αλλαγές των οργανισμών είναι μέσον για την προώθηση μαζικών απολύσεων στο χώρο, που έχει ψηφιστεί από το μεσοπρόθεσμο.

Αυτή είναι η γενική γραμμή πλεύσης σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο. Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν θα έχουν τέλος, όσο τα «κλειδιά» της οικονομίας, οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι στα χέρια των καπιταλιστών, όσο η Ελλάδα είναι δεσμευμένη σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, όσο η εξουσία είναι στα χέρια της πλουτοκρατίας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

Παλεύουμε για:

  • Πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας – πρόνοιας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να επιστρέψει το κράτος στα νοσοκομεία, προνοιακά ιδρύματα, ασφαλιστικά ταμεία όσα χρήματα χάθηκαν με το κούρεμα.
  • Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί, οι εργαζόμενοι στους εργολάβους και τις ΜΚΟ. Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών. Να καλυφθούν όλες οι απώλειες στους μισθούς των υγειονομικών. Να πληρωθούν εδώ και τώρα όλα τα δεδουλευμένα.
  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της υγείας.

ΤΟ ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 8/1/2012 ΑΠΟ ΤΙΣ 11.00 -14.00

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚI

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας