ΕΛΜΕ-ΚΙ: Λέμε Όχι στη κατάργηση των σχολικών αγώνων

Σχολικοί Αγώνες

Σχολικοί Αγώνες

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την ουσιαστική κατάργηση των σχολικών πρωταθλημάτων από τα Λύκεια, στο πλαίσιο των περικοπών και του λεγόμενου εξορθολογισμού.

Την ίδια στιγμή που η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ προωθεί τον πιο έντονο ανταγωνισμό, εφευρίσκεται το επιχείρημα της «νέας αντίληψης» για τον αθλητισμό στα σχολεία, προκειμένου οι αθλητικές ομάδες ΑΕ να αποτελέσουν, ακόμη περισσότερο, μονόδρομο για τα παιδιά και να υπάρξουν διθύραμβοι για τους ευεργέτες – επιχειρηματίες που τις χρηματοδοτούν.

Εξάλλου, είναι προφανής ο ουσιαστικός εξοβελισμός της φυσικής αγωγής από το πρόγραμμα των σχολείων.

Επιπλέον, η πολιτική της κυβέρνησης συνεχίζει και οξύνει τα προβλήματα στην πρόσβαση των αθλητών στα ΤΕΦΑΑ. Όλα κινούνται σε μία ενιαία κατεύθυνση, που αποσπά τον αθλητισμό και τους αθλητές από το δημόσιο σχολείο και τις σχολές, που τους στερεί τις προϋποθέσεις δωρεάν άθλησης, προκειμένου να γίνουν βορά των χορηγών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί την οικονομική κάλυψη (διαιτησίες, διατροφή, διαμονή κ.λ.π.) και την κάλυψη σε μεταφορές και προσωπικό (εκπαιδευτικό, ιατρικό, βοηθητικό κ.λ.π.) ώστε να διεξαχθούν πλήρως και ομαλά οι σχολικοί αγώνες. Απαιτεί την αναβάθμιση της φυσικής αγωγής, σε ένα άλλο σχολείο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, που θα αναπτύξει ισόρροπα το σώμα και το πνεύμα του νέου ανθρώπου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας

email