ΕΛΜΕ-ΚΙ: Να ξεκινήσει ΤΩΡΑ Ενισχυτική – Πρόσθετη σε όλα τα σχολεία

Δ.Γεωργόπουλος

Δ.Γεωργόπουλος

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από τη ΔΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, ώστε σε όλα τα σχολεία να εξακριβωθούν και να καλυφθούν οι απαιτήσεις σε Ενισχυτική και Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη.

Ομάδες σχολείων είναι δυνατόν να δημιουργηθούν μόνο για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στο Αργοστόλι και σε κανένα άλλο σημείο του Νομού. Σε όλα τα σχολεία πρέπει να «τρέξει» η Ενισχυτική και η Πρόσθετη ανεξάρτητα του αριθμού των μαθητών που αιτούνται.

Κανένας φτωχός μαθητής να μη μείνει εκτός. Είναι επίσης ανάγκη να διασφαλιστεί η δωρεάν και ασφαλής μεταφορά των μαθητών που θα συμμετάσχουν στα προγράμματα αυτά. Η στελέχωση, πέρα από συμπλήρωση ωραρίου του μόνιμου προσωπικού, πρέπει να γίνει με νέες προσλήψεις.

Δίπλα στον αγώνα αυτό, το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους εκπαιδευτικούς να εκφράσουν ακόμη πιο πλατιά την αλληλεγγύη τους με δωρεάν μαθήματα σε όσους μαθητές δεν καλυφθούν και το έχουν ανάγκη. Ήδη η πρωτοβουλία έχει αγκαλιαστεί από αρκετά σχολεία και συναδέλφους. Επιπλέον, στο Ληξούρι έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης μετά το κανονικό ωράριο.

Γνωστοποιούμε ότι αυτή την Τετάρτη, 21 Νοέμβρη και ώρα 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των εθελοντών καθηγητών με τους μαθητές που αιτούνται μαθήματα, στο χώρο του 2ου Λυκείου Αργοστολίου, προκειμένου να προγραμματιστούν τα μαθήματα αυτά. Ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει κάθε Τετάρτη μέσα στις ώρες 6-9 μ.μ. να γίνεται η διδασκαλία.

email