ΕΛΜΕ-ΚΙ: Πρόσκληση αντίστασης και αντεπίθεσης

Γεωργόπουλος Διονύσης

O κ. Δ. Γεωργόπουλος.

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ, με απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης, απευθύνει πρόσκληση αντίστασης και αντεπίθεσης ενόψει της κατάθεσης των μέτρων της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στη Βουλή. Η κατάργηση του κατώτατου μισθού, των Συλλογικών Συμβάσεων, ο σύγχρονος εργασιακός μεσαίωνας του 13ωρου, κάνουν καθαρό ότι η επιδίωξη είναι πάμφθηνη εργατική δύναμη για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Κυβέρνηση – ΕΕ – ΣΕΒ – ΔΝΤ είναι σε ενιαία κατεύθυνση. Η εκπαίδευση και οι μαθητές των λαϊκών στρωμάτων βιώνουν την άγρια επίθεση στο πετσί τους. Να μην ξεχνάμε ότι η διάλυση κάθε μορφωτικού δικαιώματος, η έξοδος των νέων από τα σχολεία στο δρόμο της δια βίου κατάρτισης και η χειραγώγησή τους, αποτελούν διαχρονικούς στόχους και μέρος του πακέτου που ετοιμάζονται να καταθέσουν.

Να μην τους αφήσουμε.

Καμία θυσία για την πλουτοκρατία.

Να ανατραπεί η πολιτική αυτή. Δε χρειαζόμαστε την ΕΕ και τους εκμεταλλευτές. Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος. Ο πλούτος που παράγεται ανήκει στο λαό και στα παιδιά του.

Να μην περιμένουμε τη σφαγή.

Όλοι στους δρόμους – κάθε μέρα διεκδικώντας όλα όσα μας ανήκουν.

  • Δεν δεχόμαστε καμιά στάση πληρωμών για τα σχολεία. Δωρεάν ρεύμα, τηλέφωνο και πετρέλαιο στα σχολεία. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών. Δωρεάν βιβλία εδώ και τώρα για όλα τα παιδιά. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών. Παροχή γεύματος σε όλους τους μαθητές.
  • Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί καμία σχολική μονάδα, στο πλαίσιο εφαρμογής της αξιολόγησης για σχολεία και εκπαιδευτικούς. Όχι στην αξιολόγηση, η οποία βάζει τα σχολεία να δουλέψουν σαν επιχειρήσεις. Διασφάλιση των σχολικών αγώνων και των πολιτιστικών δράσεων. Να λειτουργήσουν τώρα οι βιβλιοθήκες. Να ξεκινήσει επιτέλους το ΤΑΔ Αργοστολίου.
  • Δημόσιες – δωρεάν ασφαλείς μεταφορές για όλους τους μαθητές.
  • Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στα σχολεία. Πλήρης μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Δημόσια δωρεάν ειδική αγωγή για όλα τα παιδιά αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και του υπόλοιπου απαιτούμενου προσωπικού στα ειδικά σχολεία.
  • Άμεσα μέτρα για την ασφάλεια και την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών χώρων. Ανέγερση νέων σχολικών συγκροτημάτων μέσα από δημόσιες επενδύσεις.
  • Οργανωμένη – συλλογική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών. Κανένας μαθητής χωρίς ρεύμα.
  • Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους με δίχρονη Προσχολική Αγωγή και 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά. Δημόσιες επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο. Ενιαία ανώτατη εκπαίδευση. Όχι στο νομοσχέδιο για την πιο βαθιά και γοργή εφαρμογή του σχολείου της αγοράς και για την όξυνση των ταξικών φραγμών που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση.
  • Όχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις.
  • Δωρεάν εμβόλια και εξετάσεις για όλους τους μαθητές, έλληνες και μετανάστες. Πρόσληψη σχολιάτρων. Διασφάλιση της υγιεινής των σχολικών χώρων. Μονιμοποίηση όλων των καθαριστών και καθαριστριών χωρίς όρους – προϋποθέσεις και τακτική μηνιαία αμοιβή τους.

Κανένα πρόβλημα να περνάει σαν δεδομένο. Ούτε μέρα χωρίς δράση. Να πιέσουμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες για κλιμάκωση. Να βάλλουμε στόχο: μέσα στο νέο γενικό απεργιακό ξεσηκωμό, το μπλοκ της παιδείας να είναι παρόν. Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές να βρεθούμε στο δρόμο για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Καλούμε σε σύσκεψη μαθητικά συμβούλια, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, εργατικά σωματεία τη Δευτέρα 29 Οκτώβρη και ώρα 7.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του 2ΟΥ – 3ΟΥ Γυμνασίου.

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

email