ΕΛΜΕ-ΚΙ: Στρατολόγηση μαθητών από την πρεσβεία των ΗΠΑ

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει την ωμή παρέμβαση της Αμερικάνικης Πρεσβείας στις νεανικές συνειδήσεις των μαθητών μας.

Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα ανακοίνωσε ότι προσφέρει μία υποτροφία σε έναν Έλληνα μαθητή, προκειμένου αυτός να λάβει μέρος σε «επιμορφωτικό» πρόγραμμα 4 εβδομάδων στις ΗΠΑ. Στο πρόγραμμα θα πάρουν μέρος 40 – 50 ευρωπαίοι και 10 αμερικάνοι μαθητές και θα περιλαμβάνει «συζητήσεις πάνω σε παγκόσμια θέματα κοινού ενδιαφέροντος» «εξάσκηση για την απόκτηση ηγετικών ικανοτήτων», «επιμορφωτικά ταξίδια» κ.α.

Στόχος του προγράμματος είναι:

  • Η ενδυνάμωση «της διατλαντικής συνεργασίας» και των σχέσεων μεταξύ αμερικανών και ευρωπαίων νεολαίων.
  • Η «προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης».
  • Η «ανάπτυξη ενός επιτελείου νεολαίων ηγετών, που θα μοιραστούν τις γνώσεις τους και τις ικανότητές τους μέσα από θετικές ενέργειες».

Επίσης, όπως αναφέρεται, όσοι λάβουν μέρος στο σεμινάριο θα πρέπει υποχρεωτικά μετά από αυτό, να λάβουν μέρος και «σε άλλες δραστηριότητες, που θα πραγματοποιηθούν στις πατρίδες τους»!

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει που αποσκοπούν τα σεμινάρια αυτά των αμερικάνων ιμπεριαλιστών.

Κάνουν πλύση εγκεφάλου σε νέα παιδιά. Στρατεύουν (αν δεν στρατολογούν κιόλας) νέους άνθρωπους στην προώθηση της βάρβαρης πολιτικής τους, που μακελεύει λαούς, ανάμεσά τους και τον αμερικάνικο.

Ανάμεσα σε αυτά που θα «διδάξουν» είναι οι αξίες της «ελευθερίας και της δικαιοσύνης» του κεφαλαίου να εκμεταλλεύεται στυγνά τους εργαζόμενους, να δημιουργεί κοινωνίες μαζικής εξαθλίωσης, αστέγων και ανέργων.

Του κεφαλαίου που δε διστάζει να δολοφονεί λαούς, όπως το «δίδαξαν» τόσο αποτελεσματικά, με τα όπλα, στους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Ελλάδας κ.ά.

Ανάμεσα σε αυτά που θα «διδάξουν» είναι πως ο καθένας μπορεί να οπλοφορεί, ακόμα και αν είναι ψυχικά διαταραγμένος, ώστε να πουλάνε όπλα οι αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες. Τι και αν σκοτώνονται μέσα σε δημοτικά σχολεία μικρά, αθώα παιδιά;

Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, αποτελεί διακηρυγμένο στόχο της Πρεσβείας των ΗΠΑ, να «μειωθεί ο αντιαμερικανισμός του ελληνικού λαού». Να σταματήσει η πορεία του Πολυτεχνείου να κατευθύνεται στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Δεν θα τους περάσει.Κανένας μαθητής να μην πάρει μέρος στο σεμινάριο.

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει από τα έργα και τις ημέρες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, από τα έργα και τις ημέρες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Όσοι λένε στο λαό, πως για να «σωθεί», οφείλει να διαλέξει με το ζόρι έναν «καλό προστάτη», έναν «καλό ιμπεριαλιστή», είτε αυτός είναι η Ε.Ε., είτε οι ΗΠΑ, είτε η Ρωσία, είτε άλλος, δεν υπηρετούν τα συμφέροντά του. Δρούνε ενάντιά του.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές, όλο το λαό, να καταδικάσουν, για μια ακόμη φορά, τις μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών και τα μαθήματα Αμερικανικής πολιτικής σε Έλληνες μαθητές.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας