ΕΛΜΕΚΙ: Να υποχρεωθούν οι εφοπλιστές σε τακτικά δρομολόγια προς Ιθάκη

Διονύσης Γεωργόπουλος

Διονύσης Γεωργόπουλος

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί καθημερινά – τακτά δρομολόγια από και προς την Ιθάκη.

Να μην περάσει η απομόνωση του νησιού. Να υποχρεωθούν οι εφοπλιστές στην επανάληψη του δρομολογίου της Παρασκευής το μεσημέρι και στη μείωση των εισιτηρίων. Η υπόθεση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ιθάκης είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τους κατοίκους της.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί απαράδεκτη τη διακοπή των δρομολογίων των πλοίων που εξυπηρετούν την Ιθάκη. Έτσι, ένα ολόκληρο νησί βρίσκεται αποκομμένο από την Κεφαλονιά και τον ηπειρωτικό κορμό, με ότι αυτό συνεπάγεται (π.χ για αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας των κατοίκων που απαιτούν μεταφορά στο Αργοστόλι ή το Ρίο).

Οι εκπαιδευτικοί, στην κυριολεξία, εξαναγκάζονται να είναι εγκλωβισμένοι όλα τα Σαββατοκύριακα στην Ιθάκη, μακριά από τις οικογένειές τους. Η κατάργηση του μεσημεριανού δρομολόγιου της Παρασκευής σημαίνει ότι πρέπει να φεύγουν Σάββατο πρωί, να είναι Σάββατο βράδυ στο σπίτι τους και να φεύγουν από το σπίτι την Κυριακή το πρωί για να επιστρέψουν!!!

Αυτή είναι η άρση του καμποτάζ που έχει επιβάλλει η ΕΕ στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και υπηρετεί σήμερα η τρικομματική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Εξάλλου, όπως είχαν υπονοήσει παλιότερα τόσο ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς (ΝΔ – Ανεξ. Έλληνες) όσο και ο Δήμαρχος Ιθάκης («ανεξάρτητος») το συμφέρον των Κεφαλλήνων και των Θιακών ταυτίζεται με εκείνο των εφοπλιστών!!!.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στέκεται στο πλευρό του λαού της Ιθάκης και των συναδέλφων και στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που θα αναπτύξουν για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Επίσης :

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε σύσκεψη το Σύλλογο Δασκάλων, τα Συνδικάτα των Εργαζομένων, Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων,

με θέμα:

«Μεταφορές μαθητών και λοιπά προβλήματα

(μαθητική υγεία και ασιτία, στελέχωση και λειτουργικές δαπάνες σχολείων),

ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς»

Η Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί

Δευτέρα, 10 Σεπτέμβρη, 7.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο 2ου – 3ου Γυμνασίου.

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ καταθέτει πρόταση για άμεση πραγματοποίηση αγωνιστικών πρωτοβουλιών (παραστάσεις – συγκεντρώσεις ανά σχολείο) και πρώτη κορύφωση με παγκεφαλληνιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-Κi

Ο Πρόεδρος

Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Τουλάτος Παύλος