«Εμφύλιος» στα πανεπιστήμια με «όμηρους» τους φοιτητές

Πανεπιστήμιο

Πανεπιστήμιο

Σε αδιέξοδο έχει οδηγηθεί η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πολυτεχνείο. Οι διοικητικοί υπάλληλοι, ανένδοτοι, αρνούνται να ορίσουν ακόμα και προσωπικό ασφαλείας για τη στοιχειώδη λειτουργία των δύο ιδρυμάτων.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι μετά από 10 εβδομάδες κινητοποιήσεων αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία και αυτήν την εβδομάδα. Φ

Τους φοιτητές και τους πανεπιστημιακούς καλεί το υπουργείο Παιδείας να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, για ν΄ ανοίξουν από σήμερα το πανεπιστήμιο της Αθήνας και το ΕΜΠ, αλλά πλέον είναι ορατή και η επιστράτευση των διοικητικών υπαλλήλων.

Από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο προσφεύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη, εκτιμάται ότι η μαζική παρουσία της πανεπιστημιακής κοινότητας θα δώσει λύση στο αδιέξοδο που έχουν περιέλθει τα ιδρύματα.

Χτες μετά από 10 εβδομάδες κινητοποιήσεων οι διοικητικοί υπάλληλοι των δυο ιδρυμάτων αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία μέχρι την Παρασκευή ενώ τα μέλη της συγκλήτου του πανεπιστημίου της Αθήνας υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, κάτι που αναμένεται να πράξει και η σύγκλητος του ΕΜΠ.

Κατόπιν αυτών των εξελίξεων όμως, το διδακτικό προσωπικό δεν δείχνει διάθεση να μπει στις αίθουσες διδασκαλίας, και έτσι η κατάσταση έφτασε σε νέο αδιέξοδο. Για τους λόγους αυτούς η κυβέρνηση εξετάζει πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο της επιστράτευσης με δεδομένο ότι έχει στα χέρια της και τη δικαστική απόφαση που έκρινε την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων παράνομη.

Σήμερα θα έπρεπε κανονικά ν΄ αρχίσουν τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο της Αθήνας. Μάλιστα η σύγκλητος είχε καλέσει τους διοικητικούς να ορίσουν προσωπικό ασφαλείας ώστε να ξεκινήσουν οι πανεπιστημιακές δραστηριότητες, αλλά οι διοικητικοί υπάλληλοι όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα αυτό αλλά αποφάσισαν να κρατήσουν σκληρή στάση.

email
Πηγή άρθρου: imerisia.gr