Ένα Ι-Phone δώρο φέρνει γκρίνια στο ΑΠΘ

Παντής-Δραγούμη

Παντής-Δραγούμη

Φαίνεται πως οι προκλήσεις στην πιο δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε δεν έχουν τέλος!! Αυτή τη φορά, ο λόγος για τον αντιπρύτανη του ΑΠΘ, Ιωάννη Παντή που …χάρισε ένα πανάκριβο iphone αξίας 699 ευρώ στη Ναταλία Δραγούμη. Το θέμα όμως δεν είναι ότι της δώρισε το κινητό τηλέφωνο, αλλά ότι το χρέωσε στα…λειτουργικά έξοδα του Πανεπιστημίου!!!

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», υπάρχει τιμολόγιο με ημερομηνία 27 Μαρτίου 2012 από το κατάστημα Λογότυπος προς την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ (πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Μυλόπουλος για τον οποίο επενέβη εισαγγελέας για το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη), σύμφωνα με το οποίο αγοράστηκε το πανάκριβο iPhone 4S με 16GB μνήμη αξίας 699 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και χρεώθηκε στο ΑΠΘ, και συγκεκριμένα στις λειτουργικές δαπάνες του.

Λεπτομέρεια: Στις παρατηρήσεις του τιμολογίου αναγράφεται ευθαρσώς ότι το εν λόγο high tech gadget δεν θα παραλάβει για τις ανάγκες του κάποιος καθηγητής ή μεταπτυχιακός φοιτητής αλλά η κυρία Ναταλία Δραγούμη στην οικία της!

Τιμολόγιο Αγοράς

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως αποκαλύπτεται από το δημοσίευμα, ο κ. Παντής δώρισε στην Ναταλία Δραγούμη το πανάκριβο τηλέφωνο την περίοδο που η ίδια βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες θεατρικής παράστασης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της εκεί, συναντήθηκε με τον αντιπρύτανη για να συζητήσουν το ενδεχόμενο να διδάξει η ηθοποιός… υποκριτική στο Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ, καθώς ο κ. Παντής είναι πρόεδρος της Σχολής Κινηματογράφου. Τελικά, τα σχέδια για να διδάξει η ηθοποιός την υποκριτική στους φοιτητές του ΑΠΘ δεν προχώρησαν, αλλά ο κ. Παντής έβαλε το χέρι στην τσέπη του Πανεπιστημίου για να της κάνει ένα συμβολικό δωράκι συνολικής αξίας άνω των 700 ευρώ.

Την ώρα δηλαδή που το κράτος έχει χρεοκοπήσει και αναζητούνται περικοπές από παντού, ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ θεωρεί σωστό να χαρίζει πανάκριβα και αχρείαστα iPhone που δεν έχουν καμία σχέση με το έργο του στο πανεπιστήμιο.

Σε επικοινωνία της με την εφημερίδα, η κυρία Δραγούμη παραδέχτηκε ότι δέχτηκε το αντιπρυτανικό iPhone ως δώρο από τη «διεύθυνση του ΑΠΘ»:

«Είχα πάει στη Θεσσαλονίκη με την παράσταση “το μηλο” και κάναμε μια συζήτηση με τη διεύθυνση του ΑΠΘ για κάποια μελλοντική συνεργασία μας αφού εγώ διδάσκω υποκριτική στην Αθήνα. Τους είχα καλέσει στην παράσταση και μου έκαναν ένα δώρο…σαν να μου έκαναν δώρο λουλούδια ας πουμε. Το θεώρησα πολύ σημαντικό. Γνώρισα τον κ. Παντή που είναι πρόεδρος της Σχολής Κινηματογράφου. Μια αρχική συζήτηση κάναμε… Και μόνο που με σκέφτηκαν, το θεωρώ πολύ τιμητικό όπως εξάλλου και το δώρο που μου έκαναν»

email
Πηγή άρθρου: LAY-OUT