Ενημέρωση και δράσεις από την ΕΛΜΕ-ΚΙ

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γεωργόπουλος Διονύσης.

Η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της ΕΛΜΕ-ΚΙ ενέκρινε τον απολογισμό δράσης του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και τον οικονομικό απολογισμό. Ενέκρινε, επίσης, ψηφίσματα που αφορούν:

Α. Την απαίτηση για άμεση κάλυψη των 15 ωρών ειδικότητας (από τις 23 συνολικά τη βδομάδα), που δεν διδάσκονται οι μαθητές του τομέα υγείας στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου. Στις ώρες που δεν διδάσκονται συμπεριλαμβάνονται και τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, λόγω της διαθεσιμότητας – απόλυσης των συναδέλφων Λαϊνά και Τσιμάρα. Να επαναπροσληφθούν τώρα οι συνάδελφοι και να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών σε προσωπικό στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου.

Β. Την απαίτηση για γνήσιο συνέδριο της ΠΟΕ- ΟΤΑ, με συμμετοχή των δεκαοκτώ σωματείων στα οποία ψήφισαν και οι συμβασιούχοι.

Γ. Την οργάνωση της πάλης ενάντια στην αξιολόγηση, ως μηχανισμού για την επιβολή του σχολείου της αγοράς, για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και για την απόλυση των εκπαιδευτικών. Έξω οι αξιολογητές από τα συνδικάτα.

Δ. 1) Την επιβεβαίωση της αλληλεγγύης του κλάδου απέναντι στην συνάδελφο αιρετή στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης Σοφία Ποταμιάνου. Η δίωξη που υφίσταται αφορά το δικαίωμα του κλάδου να μη μετέχει σε αξιολογικές διαδικασίες και να βάζει παύλα στις συνεντεύξεις.

2) Την επιβεβαίωση της αλληλεγγύης στο μέχρι σήμερα Γραμματέα του ΔΣ Νικόλα Γαλιατσάτο και την απαίτηση να δοθεί τέρμα στην πολύχρονη δίωξή του επειδή, ως αιρετός, ψήφισε ενάντια σε απόφαση του ΠΥΣΔΕ για απόλυση συναδέλφου.

3) Την αλληλεγγύη στα 20 συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ, ανάμεσά τους τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ-ΚΙ Διονύση Γεωργόπουλο, τον Αντιπρόεδρο Παύλο Τουλάτο, τον Οργανωτικό Γραμματέα Δημήτρη Μαντζουράτο και το μέλος της Ένωσης Διονυσία Πεντογάλου. Για τους συνάδελφους ανοίγει δρόμος δίωξης (η έκτη για το Δημήτρη Μαντζουράτο) επειδή την πρωτομαγιά, περιφρούρησαν την απεργία στο πλοίο «Νήσος Κεφαλονιά» και υπερασπίστηκαν το δικαίωμα σε δημόσιες – ασφαλείς – τακτικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και στήριξαν τον αγώνα για τα δικαιώματα των ναυτεργατών.

Τιμάμε τους εκτελεσμένους από τους Ναζί μαθητές του Γυμνάσιου Αρρένων

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους, τους γονείς, τους μαθητές και το λαό της Κεφαλονιάς ότι την Παρασκευή 15 Νοέμβρη 10 πμ στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου Αργοστολίου θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια της πλάκας που θα εντοιχιστεί στη μνήμη των πέντε ΕΑΜιτών μαθητών του τότε Γυμνασίου αρρένων, της τάξης 1937-1943, που εκτελέστηκαν από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους στη διάρκεια της κατοχής.

Η πλάκα θα μπει δίπλα στη σχετική του επίσης εκτελεσμένου ΕΑΜίτη καθηγητή τους Ευθύμιου Κουρούκλη.

Στην εκδήλωση, που διοργανώνεται από την ΕΛΜΕ-ΚΙ και την ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, θα μιλήσει ο κ. Διονύσης Γερολυμάτος, συμμαθητής των εκτελεσμένων και εκπρόσωπος της ΠΕΑΕΑ.

Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα και όλο το λαό να αγκαλιάσουν την εκδήλωση. Τα σχολεία να ρυθμίσουν τις εκδηλώσεις που υπάρχουν για τη 17η Νοέμβρη, προκειμένου κάθε ενδιαφερόμενος να μπορέσει να παραβρεθεί

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας

email