Ενημερώσεις από την ΠΕ Κεφαλληνίας – Ιθάκης

ΠΕ Κεφαλληνίας

ΠΕ Κεφαλληνίας

 

Στα πλαίσια δράσεων ενημέρωσης, για την ορθή υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης έτους 2016, σε παραγωγούς που προτίθενται να υποβάλλουν αιτήσεις, μέσω της σχετικής εφαρμογής που διαθέτει ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε, θα πραγματοποιηθεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου του ανωτέρω Οργανισμού, σχετική ενημέρωση για τους παραγωγούς της Κεφαλονιάς & Ιθάκης στο Αργοστόλι στις 12.04.2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 17:00-20:00 στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων .

Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν οι διαφορές της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2016, σε σχέση με την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2015 και η διαδικασία των μεταβιβάσεων Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης 2016, ενώ θα δοθούν χρήσιμες συμβουλές για την ορθή διαδικασία δήλωσης καλλιέργειας εστιάζοντας κυρίως, σε λάθη και παραλείψεις προηγούμενων ετών.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ & ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Κεφαλονιάς σας ενημερώνει πως σύμφωνα με τον Καν. 1069/2009/ΕΚ, τον εφαρμοστικό του Καν. 142/2011/ΕΕ και το ΠΔ 211/2006 (ΦΕΚ Α’ 211) οι παρακάτω επιχειρήσεις ως παραγωγοί ζωικών υποπροϊόντων έχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις

  • Εκτροφείς ζώων
  • Σφαγεία
  • Τεμαχιστήρια και εργαστήρια επεξεργασία και συσκευασίας κρέατος
  • Εργαστήρια παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων
  • Κρεοπωλεία
  • Ιχθυοπωλεία
  • Λιανικής πώλησης τροφίμων (υπεραγορές, παντοπωλεία, γαλακτοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία)

Οδηγίες και έντυπα για κάθε κατηγορία επιχειρήσεων θα βρείτε στο Τμήμα Κτηνιατρικής  της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Κεφαλληνίας στο ισόγειο του Διοικητηρίου της ΠΕ και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο σύνδεσμο http://pin.gov.gr/ > Ανακοινώσεις (http://pin.gov.gr/?p=8023).

Περισσότερα για τη σχετική Νομοθεσία μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στο σύνδεσμο http://wwww.minagric.gr > Αγρότης – Επιχειρηματίας > Κτηνοτροφία > Ζωικά Υποπροϊόντα (http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/animal-production/zoikaypoproionta).

Το Τμήμα Κτηνιατρικής είναι πάντοτε στην διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες και εξηγήσεις στα νέα τηλέφωνα 2671360512 και 2671360513, (φαξ 2671022793) καθώς και για την αποστολή των δελτίων που υποχρεούστε να στέλνετε, κάθε εξάμηνο.

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

– ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

 

email