“Η Ένωση των Επτανήσων με υδροπλάνα είναι πολύτιμη”

Υδροπλάνα

Υδροπλάνα

Έντονο είναι το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για την έλευση των υδροπλάνων στα Ιόνια Νησιά αλλά και τη διασύνδεσή τους με την Ιταλία. Αυτή η διαδικασία διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται σε φάση “απογείωσης” μέσω της δράσης της δημιουργίας Δικτύου Υδροπλάνων στη λεκάνη της Αδριατικής.

Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς το θεσμικό πλαίσιο, οι υποδομές και το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη διασύνδεση σημαντικών λιμανιών μέσω ενός ολοκληρωμένου δικτύου υδροπλάνων. Σε ότι αφορά τα Επτάνησα, μετά την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, ο δρόμος της έλευσης των υδροπλάνων ανοίγει με την κατασκευή τεσσάρων υδατοδρομίων στη Λευκάδα, την Κεφαλλονιά, την Ιθάκη και τη Ζάκυνθο.

Αδειοδότηση σ” ένα μήνα, και ως το καλοκαίρι για Ιταλία
Ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Χρήστος Σκούρτης, μιλώντας στο “Ionian Channel” ανακοίνωσε πως το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που “τρέχει” η Περιφέρεια “βοηθά στη συνοχή αλλά και στην τουριστική οικονομία” , ενώ πρόσθεσε πως “οι τοπικές κοινωνίες επιθυμούν τη δρομολόγηση των υδροπλάνων, τα οποία στο παρελθόν πέρασαν από 40 κύματα”.
Ο κ. Σκούρτης ενημέρωσε ότι “υπάρχει ενδιαφέρον εταιρειών για τη δρομολόγηση υδροπλάνων και οσονούπω (εντός του επόμενου μήνα) θα αδειοδοτηθεί το υδατοδρόμιο στον ΟΛΚΕ, το οποίο μαζί με μια ομάδα υδατοδρομίων που αφορούν τα Ιόνια και τη Δ. Ελλάδα θα προσφέρουν δυνατότητες σύνδεσης των Ιονίων μεταξύ τους αλλά και με την ηπειρωτική ακτή. Τα υδατοδρόμια αυτά είναι: Κέρκυρα, Παξοί, Διαπόντια, Γιάννενα, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος και Πάτρα”.

email
Πηγή άρθρου: imerazante.gr