Επιδημία… τυφλών και κωφάλαλων

Μαϊμού απεδείχθη 1 στους 5 δικαιούχους επιδομάτων κωφαλαλίας

Μαϊμού απεδείχθη 1 στους 5 δικαιούχους επιδομάτων κωφαλαλίας.

Μαϊμού απεδείχθη 1 στους 5 δικαιούχους επιδομάτων κωφαλαλίας και πάνω από 1 στους 4 δικαιούχους επιδομάτων τυφλότητας στην Αιτωλοακαρνανία, όπως αποκάλυψαν σχετικοί επανέλεγχοι που διενήργησαν στον νομό επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α).

Ως προς τα επιδόματα κωφαλαλίας: Σε σύνολο 44 εξετασθέντων επιδοματούχων, οι 9 από αυτούς (ποσοστό 20,45%) αποδείχθηκε ότι δε δικαιούτο να λαμβάνει το επίδομα.

Ως προς τα επιδόματα τυφλότητας: Παράνομα τα εισέπραττε ποσοστό 27,38% (92 στους 336) των δικαιούχων. Δεν προσήλθαν σε επανέλεγχο.

Μάλιστα από ό,τι προδίδει η μή προσέλευση δικαιούχων στους επανελέγχους ή η περιπτώβσεις αναβολής των εξετάσεων, τα περιστατικά παράνομων επιδομάτων μπορεί να αποδειχθούν πολύ μεγαλύτερα.

Στην περίπτωση των επιδοματούχων κωφαλαλίας, 83 άτομα δεν προσήλθαν (ποσοστό 51%) και 36 επανέλεγχοι αναβλήθηκαν.

Στην περίπτωση δε των επιδοματούχων τυφλότητας, 266 άτομα δεν προσήλθαν (ποσοστό 41,56%) και 23 επανέλεγχοι αναβλήθηκαν.

Τελευταία ευκαιρία τον Σεπτέμβριο

Η αρμόδια διεύθυνση θα διεξαγάγει εκ νέου ελέγχους μέσα στον Σεπτέβριο, ενώ σε όσους επιδοματούχους δεν προσέλθουν για εξέταση ή δεν προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η καταβολή του επιδόματος θα διακοπεί.

Σε σχετική του δήλωση, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αναφέρει:

«Τα ευρήματα των επανελέγχων των επιδοματούχων κωφαλαλίας και τυφλότητας και στο νομό Αιτωλοακαρνανίας κατέδειξαν υψηλά ποσοστά παραβατικότητας.

«Αδικαιολόγητα μεγάλο ποσοστό»

Ήδη έχουν αποσταλεί τα αποτελέσματα των ελέγχων στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας και έχει διακοπεί η καταβολή του επιδόματος σε όσους το λάμβαναν παράνομα. Δυστυχώς, αδικαιολόγητα μεγάλο ποσοστό δεν προσήλθε στους ελέγχους.

Για αυτούς τους επιδοματούχους δίνεται μια τελευταία ευκαιρία στο πλαίσιο νέου ελέγχου που θα διεξαχθεί εντός του μηνός Σεπτεμβρίου, να προσέλθουν ώστε να εξεταστεί η νομιμότητα καταβολής του επιδόματός τους. Σε αντίθετη περίπτωση, θα διακοπεί και γι’ αυτούς η χορήγηση του επιδόματος».

email
Πηγή άρθρου: ethnos.gr