Επιδοτούμενο πρόγραμμα για 10.000 νέους άνεργους

Προγράμματα ΟΑΕΔ

Προγράμματα ΟΑΕΔ

Πεντάμηνη επιδοτούμενη κατάρτιση σε 10.000 νέους ηλικίας έως 29 ετών θα προσφέρει το υπουργείο Εργασίας στον κλάδο του τουρισμού με ειδικό πρόγραμμα που θα προκηρύξει στο πλαίσιο του σχεδίου για το «άνοιγμα» συνολικά 45.000 θέσεων για νέους σε ηλικία άνεργους.

Το ειδικό – για τον κλάδο του τουρισμού – πρόγραμμα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ημερησίας» , θα προβλέπει ασφαλιστικές δικλίδες έτσι ώστε να μην λειτουργήσει σε βάρος άλλων «εν δυνάμει» εργαζομένων που αναμένουν να απασχοληθούν εποχιακά τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με την imerisia.gr, το πρόγραμμα θα προβλέπει θεωρητική κατάρτιση μέσω ΚΕΚ, 80 – 100 ωρών έναντι αμοιβής 5 ευρώ την ώρα και 5μηνη πρακτική άσκηση στις επιχειρήσεις με 460 ευρώ για τους πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ και 400 ευρώ το μήνα για απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι άνεργοι που θα επιλεγούν θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και επιπλέον κάλυψη έναντι κινδύνου, ατυχήματος κλπ ενώ προβλέπεται η επιδότηση για 1 χρόνο του 100% των ασφαλιστικών εισφορών ως κίνητρο για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα προσλάβουν ασκούμενους με τη λήξη της πρακτικής.

email
Πηγή άρθρου: newpost.gr