Επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με έναν τραυματία φοιτητή

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης(Πηγή φωτογραφίας: neolaia.gr ).

Επεισόδια σημειώθηκαν στο ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ομάδα αγνώστων εισήλθε στο χώρο του πανεπιστημιακού γυμναστηρίου, προκαλώντας μικροζημιές. Προχώρησε, επίσης, σε ξυλοδαρμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας φοιτητής.

Η διοίκηση της Σχολής θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση – με απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου – προκειμένου να διερευνήσει το περιστατικό αλλά και αδικήματα που ενδεχομένως διαπράχθηκαν.

Το πρυτανικό συμβούλιο, που συνεδρίασε, καταδίκασε το περιστατικό ως ξένο προς την ακαδημαϊκή ζωή, αλλά και κάθε μορφή βίας και προτρέπει την πανεπιστημιακή κοινότητα να συμβάλει με κάθε τρόπο στην αποφυγή παρόμοιων φαινομένων.

Σημειώνεται ότι παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όταν ομάδα αγνώστων εισήλθε στο ισόγειο και προκάλεσε ζημιές σε υλικό φοιτητικών παρατάξεων.

Συμπλοκές μεταξύ φοιτητών έγιναν και την Τετάρτη κατά την εκλογική διαδικασία στο ΤΕΙ για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του νέου Συμβουλίου Διοίκησης.

email
Πηγή άρθρου: in.gr