Επιστρέφει στο σχολείο η πρόσθετη διδακτική στήριξη

Πρόσθετη διδακτική στήριξη

Πρόσθετη διδακτική στήριξη

Δωρεάν φροντιστήριο για τα βασικά μαθήματα Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων και τα μαθήματα επιλογής ξένων γλωσσών –

Το «δωρεάν φροντιστήριο» στα δημόσια σχολεία, δηλαδή το πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, επιστρέφει με απόφαση του υφυπουγού Παιδείας Θοδωρή Παπαθεοδώρου.

Το πρόγραμμα αυτό τα τελευταία χρόνια είχε ατονήσει παρότι αποτελούσε το μοναδικό εκπαιδευτικό καταφύγιο για εκατοντάδες παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο θεσμός είχε εισαχθεί στην εκπαίδευση επί υπουργίας στην Παιδεία του Πέτρου Ευθυμίου και ήταν υποστηρικτικός της εκπαίδευσης, ενώ ταυτίζεται με τον αντίστοιχο θεσμό της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, σύμφωνα με την σχετική απόφαση.

Απευθύνεται σε μαθητές όλων των τύπων Λυκείων, που υστερούν στην σχολική τους επίδοση με αποτέλεσμα να μη μπορούν να παρακολουθούν.

Όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση του κ. Παπαθεοδώρου, απευθύνεται σε όλους τους μαθητές που θέλουν να συμμετέχουν αποδοτικά στην εκπαιδευτική διαδικασία ή σε μαθητές που θέλουν να βελτιώσουν την απόδοσή τους.

Σημειώνεται ότι σκοπός του προγράμματος είναι η επανένταξη των μαθητών στη μαθησιακή διαδικασία, η μείωση της μαθητικής διαρροής και η βελτίωση της απόδοσής τους και με απώτερο στόχο να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόσβασής τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Με αυτό τον τρόπο λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα, όπου παρατηρούνται υψηλά ποσοστά σχολικής αποτυχίας.

Το πρόγραμμα αρχίζει να λειτουργεί με την κοινοποίηση της σχετικής εγκυκλίου έναρξης από την αρμόδια διεύθυνση Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και Ενισχυτικής Διδασκαλίας κάθε σχολικό έτος και λήγει με το πέρας των εξετάσεων.

Το πρόγραμμα που υλοποιείται κατά ομάδες λυκείων της ίδιας εκπαιδευτικής περιφέρειας, εφαρμόζεται για τα βασικά μαθήματα των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς και στα μαθήματα επιλογής ξένων γλωσσών.

email
Πηγή άρθρου: hbnews.gr