Επιστρέφουν στην Αυστραλία οι Έλληνες μετανάστες που είχαν φύγει

Αυστραλία

Μεταναστεύουν οι Έλληνες στην Αυστραλία;(Πηγή φώτο:cityimage.net)

Οι Ελληνες που είχαν μεταναστεύσει στην Αυστραλία και πριν από χρόνια επέστρεψαν στην Ελλάδα, τώρα φεύγουν ξανά..

Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο ABC “το πρόσωπο της ελληνικής παροικίας της Αυστραλίας αλλάζει” αφού, λόγω της κρίσης στην Ελλάδα επιστρέφουν στην Αυστραλία πρώην ομογενείς που είχαν, εδώ και χρόνια, παλιννοστήσει στην Ελλάδα.

Το ABC επικαλείται στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης, σύμφωνα με τα οποία 280 πρώην ομογενείς επέστρεψαν από την Ελλάδα στην Αυστραλία τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Πρόκειται για οικογένειες και ειδικευμένους εργάτες.

Ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Ντάργουϊν, Βασίλης Ανοιχτομάτης, δήλωσε ότι τους τελευταίους έξι μήνες καταφθάνουν στην πόλη του περίπου δέκα Έλληνες από την Ελλάδα κάθε εβδομάδα.

“Κυρίως είναι οικογένειες αλλά υπάρχει και τεράστιο ενδιαφέρον” λέει ο κ. Ανοιχτομάτης και προσθέτει:”Καθημερινά λαμβάνω πολλά τηλεφωνήματα απελπισμένων από την Ελλάδα που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία”.

Ο τοπικός ομογενής υπουργός της Νόρδερν Τέριτορι, Κώστας Βατσκαλής, κάλεσε την αυστραλιανή κυβέρνηση να χορηγήσει “ειδική άδεια εργασίας” σε Έλληνες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Ο κ. Βατσκαλής σημείωσε πως στην Νόρδερν Τέριτορι, που σύντομα ξεκινά ένα τεράστιο έργο παροχής φυσικού αερίου, θα υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού και “είναι λογικό να δοθεί η δυνατότητα σε Έλληνες να καλύψουν το κενό”.

email
Πηγή άρθρου: newsit.gr