Έρχεται το Tai Chi στην Κεφαλονιά

Έρχεται το Tai Chi στην Κεφαλονιά

Έρχεται το Tai Chi στην Κεφαλονιά

Μια παρέα ανθρώπων από το Ληξούρι γνώρισε και αγάπησε το Τάι Τσι Τσουάν. Για το λόγο αυτό δημιούργησε το blog http://taichikefalonia.blogspot.gr/

Στις 3 Μαρτίου μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί στο Ληξούρι σεμινάριο Τάι Τσι για αρχάριους, από τον Dr. Βασίλη Δρούγα (Chen Cheng) με τη βασική φόρμα 10 συνδυασμών. Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο : [email protected] (10-12 πρωί και 4-6 απόγευμα)

Τι είναι το Τάι Τσι Τσουάν

Το Τάι Τσι Τσουάν στην παραδοσιακή Κινεζική: 太極拳, την απλοποιημένη Κινεζική: 太极拳 και στην πινγίν: tàijíquán είναι πολεμική τέχνη ήπιας εξάσκησης, που χρησιμοποιείται ενίοτε και για θεραπευτικούς σκοπούς. Επίσης συνήθως ασκείται και για ποικίλους άλλους προσωπικούς λόγους:Είναι σκληρή και μαλακή τεχνική πολεμικής τέχνης,αγώνες επίδειξης και ασκήσεις μακροζωίας. Κατά συνέπεια, σε μια πληθώρα μορφών εκπαίδευσης υπάρχουν, παραδοσιακές όπως και μοντέρνες μορφές εκπαίδευσης , που αντιστοιχούν σε αυτούς τους στόχους.

Μερικές από tai chi chuan μορφές εκπαίδευσης, είναι ιδιαίτερα γνωστές για την εξάσκηση την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι κατατάσσουν σαν αργή κίνηση.

Σήμερα, tai chi έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότερες σύγχρονες μορφές του τάι τσι αναπτύσονται και τώρα, τουλάχιστον σε μία από τις πέντε παραδοσιακές σχολές: Chen, Yang, Wu / Hao, Wu, και Κυρ.

Ο όρος Τάι Τσι Τσουάν μεταφράζεται όπως “υπέρτατη τελική γροθιά”, “απεριόριστη γροθιά”, “η πολύ μεγάλη του μποξ” ή απλώς ή “τελική” (Τάι=ανώτατη, Τσι=ενέργεια, Τσουάν=γροθιά).

Πηγή άρθρου: kefalonitikanea.gr