Ερευνα για τον πρύτανη του ΑΠΘ

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών προκάλεσαν οι πρωτοφανείς καταγγελίες του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Π. Τσαραμπουλίδη αναφορικά με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Γ. Μυλόπουλο, τον οποίο κατηγόρησε ότι υποκινούσε για ίδιο όφελος τις καταλήψεις των εργολαβικών υπαλλήλων στο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευ. Μαδεμλής, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με βάση το περιεχόμενο των καταγγελιών.

Ο κ. Τσαραμπουλίδης κατηγόρησε τον πρύτανη ότι χειραγώγησε τις κινητοποιήσεις των εργολαβικών, παροτρύνοντάς τους μάλιστα να προβούν και σε καταλήψεις της πρυτανείας και του υπουργείου Παιδείας, με σκοπό να εκβιάσει τον υπουργό και να λάβει επιπλέον χρηματοδότηση για να καλύψει τις σπατάλες που είχε κάνει ο ίδιος.

Ο κ. Μαδεμλής ζητά να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα όπως πρόκληση για τέλεση αδικήματος, ηθική αυτουργία σε παράνομη βία, ηθική αυτουργία σε διατάραξη κοινής ειρήνης ή παράβαση καθήκοντος από τον πρύτανη.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί σε καταθέσεις, στον πταισματοδίκη που θα αναλάβει υπόθεση, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, τον πρόεδρο του σωματείου των Εργολαβικών υπαλλήλων, Σιδέρη Κωνσταντινίδη, και εργαζόμενους στις εργολαβίες.

email
Πηγή άρθρου: ethnos.gr