Αίσιο τέλος για την θαλάσσια χελώνα στο Φισκάρδο

Θαλάσσια χελώνα

Θαλάσσια χελώνα

Νεαρή θηλυκή θαλάσσια χελώνα (Καρέττα καρέττα) δέχτηκε πολύτιμη βοήθεια από περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους κατοίκους του Φισκάρδου της Κεφαλονιάς, όταν της αφαίρεσαν με επιτυχία από το στόμα μεγάλο αγκίστρι που έσερνε πετονιά.

Οι κάτοικοι με χαρά, αφού έμπειρος ψαράς της περιοχής υπό την παρακολούθηση του ντόπιου γιατρού αφαίρεσε αναίμακτα το αγκίστρι που ήταν σφηνωμένο από καιρό στο στόμα της χελώνας, την παρακολούθησαν στην συνέχεια «ελεύθερη» να κολυμπάει προς την έξοδο του όρμου του Φισκάρδου.

Η “Δολίχα” (απ την ομώνυμη παραλία της Ερίσσου) βαφτισμένη απ τους ψαράδες που την τάιζαν όλο το καλοκαίρι, τακτική επισκέπτης των ψαροκάικών τους, εμφανίστηκε μαζί με μια άλλη χελώνα στο Φισκάρδο, πριν λίγες μέρες, σέρνοντας πετονιά θλιβερό απομεινάρι παραγαδιού με αγκίστρι από αυτά που δεν χρησιμοποιούνται στην περιοχή.

Οι ψαράδες του Φισκάρδου βεβαιώνει, η ευαισθητοποιημένη φίλη και κάτοικος της περιοχής (κ. Αντωνάτου Δήμητρα), που έκανε ότι μπορούσε για την περίθαλψη της «Δολίχας», έχουν περιβαλλοντική γνώση, δεν ψαρεύουν εκτός εποχής και δεν χρησιμοποιούν πανάκριβα αγκίστρια.

Για το ανωτέρω συμβάν ο Λιμενικός Σταθμός Φισκάρδου εξέδωσε σχετικό Δελτίο ενημέρωσης (συν.)προς τους όλους τους σχετιζόμενους περιβαλλοντικούς φορείς και υπηρεσίες.

email