“Φάμπρικα” τυφλών η Ελλάδα

Eπιδόματα αναπηρίας

Eπιδόματα αναπηρίας

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην περιοχή της Αργολίδας μετά την αποκάλυψη του τυφλού αγρότη που… έβλεπε.

Εκφράζονται υπόνοιες για ύπαρξη κυκλώματος που εξέδιδε πλαστές συντάξεις και επιδόματα. «Ο ΟΓΑ ερευνά το θέμα», δηλώνει στο «Εθνος» ο διοικητής του Ταμείου Π. Πέτρουλας

Οι καταγγελίες για πλαστές συντάξεις και επιδόματα αυξάνονται και τα Ταμεία με τη σειρά τους εντείνουν τους ελέγχους .

Χωρίς τέλος φαίνεται πως είναι η… «φάμπρικα» κατασκευής αναπήρων στην Ελλάδα. Οι καταγγελίες για συντάξεις και επιδόματα-μαϊμού αυξάνονται και τα Ταμεία περνούν από ψιλό κόσκινο συνταξιούχους και επιδοματούχους σε όλη την Ελλάδα, ανακαλύπτοντας διαρκώς πλαστές υποθέσεις.

Μετά την αποκάλυψη του τυφλού αγρότη από το Αργος που έβλεπε ,πήγαινε στην λαϊκή Περιστερίου και… οδηγούσε φορτηγό, οι έλεγχοι εντατικοποιούνται στην περιοχή, καθώς εκφράζονται φόβοι για ενδεχόμενη ύπαρξη νέου κυκλώματος. Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα αποκαλύφθηκε βιομηχανία παραγωγής τυφλών στη Ζάκυνθο, με εκατοντάδες άτομα να εισπράττουν πλαστά επιδόματα.

«Φοβάμαι ότι αν υπήρχε κάποιο κύκλωμα στην περιοχή που δρούσε με αυτόν τον τρόπο δεν αποκλείεται να εντοπιστούν κι άλλες περιπτώσεις», σημείωνε χθες ο διοικητής του ΟΓΑ, Παναγιώτης Πέτρουλας, διευκρινίζοντας πως η υπόθεση θα ερευνηθεί. Οπως άλλωστε υπογράμμιζαν στελέχη του Οργανισμού, ο απατεώνας τυφλός είχε περάσει από υγειονομικές επιτροπές πριν από 5 και 8 χρόνια και από τότε μπορεί να έχουν περάσει από τις ίδιες επιτροπές πολλές άλλες περιπτώσεις.

Η δεύτερη γνωμάτευση, μάλιστα, που επέκτεινε την αναπηρία του αγρότη στο 100% έδειχνε ?κατά στελέχη του ΟΓΑ- «πλήρως εμπεριστατωμένη και δεν δημιουργούσε υπόνοιες».

Ενδεικτικό είναι, άλλωστε, πως 10.000?12.000 συνταξιούχοι κι επιδοματούχοι του ΟΓΑ… αναζητούνται από τον Οργανισμό, αφού δεν προσήλθαν στη διαδικασία της απογραφής, που ολοκληρώθηκε πέρυσι. Ορισμένοι από αυτούς ενδεχομένως να εμπίπτουν στην κατηγορία των πλαστών συντάξεων.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, το 30% των επιδομάτων και προσωρινών αναπηρικών συντάξεων που δίδονταν αποδείχθηκαν πλαστές.

«Από τα έως τώρα στοιχεία, το 30% των επιδοματούχων και δικαιούχων προσωρινής αναπηρικής σύνταξης που κλήθηκαν να περάσουν πάλι από επιτροπές του ΙΚΑ κόπηκαν», σημειώνει ο κ. Σπυρόπουλος, εκτιμώντας πως ο αριθμός των συντάξεων-μαϊμού θα αυξηθεί.

Δεν είναι τυχαίο πως τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες για συντάξεις και επιδόματα-μαϊμού σε όλη την Ελλάδα, γεγονός που στελέχη του ΟΓΑ αποδίδουν στο ότι ο κόσμος έχει εξοργιστεί με την κρίση και δεν ανέχεται καταστάσεις που παλαιότερα μπορεί να παρέβλεπε. Αρκετές από αυτές τις καταγγελίες δεν αποδεικνύονται αληθινές αλλά υπάρχουν και κάποιες που οδηγούν σε συλλήψεις.

«Οι έλεγχοι είναι διαρκείς», σημειώνει ο κ. Πέτρουλας, διευκρινίζοντας πως οι «ύποπτοι» συνταξιούχοι κι επιδοματούχοι, αυτοί για τους οποίους δηλαδή υπάρχουν υπόνοιες ή καταγγελίες, θα περάσουν ξανά από υγειονομικές επιτροπές.

email
Πηγή άρθρου: LAY-OUT