Φάρμακα: Μειωμένες τιμές στο νέο δελτίο

φάρμακα

Φάρμακα

Υπογράφεται «σήμερα-αύριο» το δελτίο τιμών φαρμάκων, με το οποίο οι τιμές των φαρμάκων μειώνονται κατά 300-400 εκατ. ευρώ, όπως δήλωσε χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς.

Οπως ανάφερε ο κ. Σαλμάς 12.000 φάρμακα ανακοστολογούνται. Κανένα δεν παίρνει αύξηση, τα περισσότερα μειώνονται, κάποια ελάχιστα μένουν στις ίδιες τιμές. Η διαπίστωση αφορά το σύνολο των φαρμάκων και οι ασφαλισμένοι θα παίρνουν φθηνότερα φάρμακα, δηλαδή και η συμμετοχή τους θα είναι φθηνότερη, όπως σημείωσε.

Χθες το αρμόδιο τμήμα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων ΕΟΦ σε συνεργασία με στελέχη του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Ανάπτυξης ολοκλήρωσε και παρέδωσε στο υπουργείο Υγείας την τιμολόγηση των φαρμάκων με βάση την Υπουργική Απόφαση ΔΥΓ3(α)/οικ.97018/12 (ΦΕΚ 2719 Β/8-10-2012) του υπουργείου Υγείας.

Χρονοδιάγραμμα

Ο ΕΟΦ ολοκλήρωσε το έργο της τιμολόγησης 16 ημέρες μετά την ανάληψη της αρμοδιότητας αυτής και μόλις 6 ημέρες μετά την έκδοση της αγορανομικής διάταξης που καθορίζει τον τρόπο τιμολόγησης.

Η διαδικασία ανατιμολόγησης φαρμακευτικών προϊόντων, πηγές και στοιχεία, καθώς και η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην εν λόγω Υπουργική Απόφαση περιγράφονται σε σχετικό διευκρινιστικό έγγραφο του τμήματος Τιμών του ΕΟΦ αναρτημένου στη διαδικτυακή πύλη του ΕΟΦ ( www.eof.gr ).

«Το δελτίο τιμών καθυστέρησε διότι έπρεπε να εκδοθεί πρώτα η αγορανομική διάταξη πάνω στην οποία μπήκαν τα κριτήρια για τον προσδιορισμό των τιμών των φαρμάκων τα οποία θα συμπεριλαμβάνονται στο νέο δελτίο» δήλωσε σε άλλη συνέντευξη ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

email
Πηγή άρθρου: naftemporiki.gr