Φοιτήτρια ετών 61 στο ΤΕΙ Δημοσίων Σχέσεων στο Αργοστόλι Κεφαλλονιάς

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Έμπρακτη απόδειξη ότι η μάθηση «χρόνια δεν κοιτά» είναι η κυρία Παρασκευή Αντωνέλλου, απόφοιτος του Εσπερινού Γυμνασίου – Λυκείου Αργοστολίου.

Στα 61 χρόνια της η κ. Αντωνέλλου έδωσε Πανελλήνιες και πέρασε στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς.

«Το όνειρό μου πάντα ήταν να τελειώσω το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Το 2004 που δημιουργήθηκε στο νησί μας το Εσπερινό Γυμνάσιο με τάξεις Λυκείου, αποφάσισα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Επειτα από επτά χρόνια καθημερινής μετακίνησης με φέρι για να παρακολουθήσω τα μαθήματα – μένω στο Ληξούρι, ενώ το σχολείο είναι στο Αργοστόλι – απέκτησα το 2011 απολυτήριο Λυκείου. Αποφάσισα να προετοιμαστώ για Πανελλήνιες και πέρασα στη δεύτερη σχολή προτίμησής μου» λέει η κ. Αντωνέλλου.

«Επειτα από επτά χρόνια καθημερινής μετακίνησης με φέρι για να παρακολουθήσω τα μαθήματα – μένω στο Ληξούρι, ενώ το σχολείο είναι στο Αργοστόλι – απέκτησα το 2011 απολυτήριο Λυκείου. Αποφάσισα να προετοιμαστώ για Πανελλήνιες και πέρασα στη δεύτερη σχολή προτίμησής μου»

Στην ερώτηση αν νιώθει αμηχανία που θα βρίσκεται ανάμεσα σε νέους ανθρώπους απαντά χωρίς ενδοιασμό:«Καθόλου. Εξάλλου στα 7 χρόνια του εσπερινού Αργοστολίου ήμουν καθημερινά ανάμεσα σε ”νέους” κάθε ηλικίας!

Αρκετοί από τους συμμαθητές μου είχαν τα μισά μου χρόνια και λιγότερα.

Αλλά και οι ”συνομήλικοι” συμμαθητές μου ήταν νέοι στην ψυχή και στο μυαλό.

Δεν γίνεται να είσαι 40, 50, 60 χρόνων, να πηγαίνεις σχολείο γιατί θέλεις να ανοίξεις τους ορίζοντές σου και να έχεις σκουριασμένο μυαλό.

Πιστεύω λοιπόν ότι ούτε και οι μελλοντικοί συμφοιτητές μου θα νιώσουν αμηχανία μαζί μου. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε»

email
Πηγή άρθρου: Πληροφορίες από την εφημερίδα "Το Βήμα"