Γενική 48ωρη απεργία στη χώρα, στους δρόμους για τρεις ημέρες οι εργαζόμενοι

ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕΕ

Γενική απεργία από την ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕΕ (Πηγή φώτο:kanali.wordpress.com)

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα νέα μέτρα λιτότητας. Στη διάρκεια της απεργίας, τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ απεργούν και οι τραπεζικοί υπάλληλοι. Σχεδόν αδύνατες θα είναι οι μετακινήσεις, καθώς ακινητοποιημένα θα μείνουν όλα τα μέσα μεταφοράς, πλην του ΗΣΑΠ που θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί ώς τις 5 το απόγευμα. Δεμένα για 48 ώρες θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, κανονικά οι αεροπορικές πτήσεις.

Σήμερα Παρασκευή και αύριο, Σάββατο, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήρια διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος. Συγκέντρωση προγραμματίζεται στον ίδιο χώρο και την Κυριακή (5 μ.μ.), ημέρα ψήφισης των νέων μέτρων από τη Βουλή.

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήρια στην Αθήνα (11 π.μ., Ομόνοια), στον Πειραιά (11 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό), Θεσσαλονίκη (11:30, Άγαλμα Βενιζέλου) και σε άλλες πόλεις.

Στην 48ωρη απεργία συμμετέχουν:

  • H Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αποτέλεσμα να μείνουν δεμένα τα πλοία, την Παρασκευή και το Σάββατο.
  • Οι νοσοκομειακοί γιατροί που θα συμμετέχουν και στα συλλαλητήρια σε μεγάλες πόλεις της χώρας.
  • Οι τραπεζικοί υπάλληλοι.
  • Οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης.
  • Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
  • Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Χειρόφρενο στα μέσα μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν για 48 ώρες το Μετρό, το Τραμ, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ και ο Προαστιακός.

Το μόνο μέσο που θα κυκλοφορεί είναι ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Όσον αφορά στον ΟΑΣ Θεσσαλονίκης, τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Τις υπόλοιπες ώρες έχει κηρύξει στάση.

Πάντως, κανονικά θα πραγματοποιούνται οι αεροπορικές πτήσεις, καθώς στην 48ωρη απεργία δεν μετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Πηγή άρθρου: Newsroom ΔΟΛ