Για ένταξη σε μόρφωμα μιλούν οι καθηγητές του Ιόνιου Πανεπιστήμιου

Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε η Ένωση Διδασκόντων του Ιονίου Πανεπιστημίου με αφορμή το σχέδιο «Αθηνά».
Μέσα από την οποία αποφασίσε ότι το εν λόγω σχέδιο αποτελεί “αποτύπωση πρόχειρου και αντιεπιστημονικού σχεδιασμού ο οποίος συνδέεται άρρηκτα με τη λογική της ευκαιριακής και ισοπεδωτικής εξοικονόμησης πόρων”. Επιπροσθέτως, προχώρησε στην καταγγελία της αδιανόητης, όπως αναφέρει, απόπειρας ένταξης του Ι.Π. σ’ ένα προτόγνωρο μόρφωμα,  με τα ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, και παράλληλα εξέφρασε την αντίθεσή της στην ονομασία των σχολών του Ι.Π.
Ενώ, τέλος, κάλεσε τη σύγκλητο να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες.

Όλη η ανακοίνωση, που υπογράφεται από το Προεδρείο, που αποτελείται από τους Κώστα Αγγελάκο, Ηλία Γιαρένη και Ιωάννη Ζάννο, αναφέρει:

 Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για το Σχέδιο «Αθηνά» 
Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Διδασκόντων του Ιονίου Πανεπιστημίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Μαρτίου 2013, αποφάσισε ότι το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» αποτελεί αποτύπωση πρόχειρου και αντιεπιστημονικού σχεδιασμού ο οποίος συνδέεται άρρηκτα με τη λογική της ευκαιριακής και ισοπεδωτικής εξοικονόμησης πόρων στη βάση των επιταγών της οικονομικής πολιτικής και των δανειακών συμβάσεων. 
Ειδικότερα η Γενική Συνέλευση καταγγέλλει την αδιανόητη και ύπουλη απόπειρα ένταξης του Ιονίου Πανεπιστημίου σ’ ένα πρωτόγνωρο ιδρυματικό μόρφωμα με τα ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος υπό την επωνυμία «Διονύσιος Σολωμός». Τονίζει προς κάθε παράγοντα που στο προσκήνιο ή στο παρασκήνιο απεργάζεται μια τέτοια εξέλιξη ότι αυτή αποτελεί: 
1. πρωτοφανή θεσμική εκτροπή πέραν κάθε συνταγματικής νομιμότητας 
2. ωμή παραβίαση κάθε έννοιας αυτοτέλειας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων 
3. οφθαλμοφανή απόδειξη πελατειακής νοοτροπίας ασύμβατη με τα ακαδημαϊκά δεδομένα. 

Η Γενική Συνέλευση εκφράζει παράλληλα την κατηγορηματική της αντίθεση στην ονομασία των σχολών του Ιονίου Πανεπιστημίου που προτείνει το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», επισημαίνοντας ότι αγνοήθηκαν πλήρως οι προτάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Τμημάτων, ενώ η ονοματοδοσία που παραμένει είναι αντίθετη με κάθε έννοια επιστημονικής εγκυρότητας. 
Τέλος η Γενική Συνέλευση καλεί το Συμβούλιο και τη Σύγκλητο του Ιονίου Πανεπιστημίου να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία διαλόγου με όλη την ακαδημαϊκή κοινό-τητα για την πορεία και το μέλλον του Ιονίου Πανεπιστημίου στο εθνικό και διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον.

email
Πηγή άρθρου: corfupress.gr