Για πρωτόγνωρη λιτανεία στην Κεφαλλονιά μιλούν οι Ζακυνθινοί

Μεταφορά εικόνας

Μεταφορά εικόνας

Καμία δυσκολία δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο γιά το πολυμήχανο μυαλό του Κεφαλλονίτη.

Κατά την επίσκεψή μου στο νησί, κάποιοι φίλοι με προσκάλεσαν ν” ακολουθήσω τη λιτανεία της εικόνας, της Παναγίας στο Δράπανο. Η προστάτιδα του Αργοστολίου που φυλάσσεται στο Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου, τιμήθηκε από τους κατοίκους της περιοχής και όπως κάθε χρόνο, όλοι περίμεναν να γίνει η λιτανεία στην πόλη.

Όμως το απογευματινό αεράκι δεν επέτρεψε στο φερυ μπωτ να προσσεγγίσει στα Ταμπάκικα, άρα η μεταφορά της εικόνας δεν θα μπορούσε να γίνει από θαλάσσης.

Οι υπεύθυνοι σκέφτηκαν να την μεταφέρουν από τη γέφυρα που ενώνει τις δύο πλευρές του κόλπου, αλλά κι εκεί υπήρχε πρόβλημα καθώς τα σκαπτικά μηχανήματα των εργολάβων που συντηρούν τη γέφυρα, είχαν κλείσει το δρόμο. Μπροστά στον κίνδυνο να ματαιωθεί η λιτανεία, το δαιμόνιο μυαλό των υπευθύνων σκέφτηκε ότι πιό πρωτότυπο Φώναξαν ένα φορτηγό μετακομίσεων και ανέβασαν την εικόνα με τον θρόνο στο αναβατόριο. Κάλεσαν και λεωφορεία για τους πιστούς κι έτσι έγινε μία πρωτογνωρη γιά όλους μας λιτανεία. Η εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό ναό του Αγίου Γερασίμου μέχρι τις 6 Οκτωβρίου. Και του χρόνου, γείτονες.

email
Πηγή άρθρου: imerazante.gr