Οι Έλληνες επιχειρηματίες κατακτούν την πρωτιά στο στρες

Εργασιακό στρες

Εργασιακό στρες

Οι Έλληνες επιχειρηματίες το 2011, κατέκτησαν την πρώτη θέση στο άγχος, τη στιγμή που τα επίπεδα του στρες στον επιχειρηματικό κλάδο παγκοσμίως εμφανίζουν τη μικρότερη ετήσια αύξηση από το 2005.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας 6.000 επιχειρήσεων της International Business Report (IBR) της Grant Thornton, η Ελλάδα, μαζί με τη Μποτσουάνα και την Ταϊλάνδη, είναι από τις ελάχιστες χώρες στις οποίες αυξήθηκαν τα ποσοστά άγχους σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Πιο συγκεκριμένα οι Έλληνες επιχειρηματίες βίωσαν το 2011 περισσότερο στρες, που ανήλθε σε ποσοστό 67% σε σύγκριση με το 2010, που το ποσοστό αυτό ήταν στο 61%.

Βασική αιτία εργασιακού άγχους στην Ελλάδα είναι η πίεση για επίτευξη στόχων.

Κάποια ακόμα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι μόνο το 19% των Ελλήνων επιχειρηματιών κάνει διακοπές προκειμένου να αντιμετωπίσει το στρες, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για για την Ε.Ε είναι 50% και 42% παγκοσμίως.

Για τους Έλληνες πάντως, οι πιο διαδεδομένοι τρόποι χαλάρωσης από το στρες είναι η άθληση σε ποσοστό 44% και η ψυχαγωγία εντός (37%) και εκτός (43%) σπιτιού.

email
Πηγή άρθρου: lifo.gr