Η ΕΛΜΕ-ΚΙ για την «σαπίλα του ντουνιά»

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γεωργόπουλος Διονύσης.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Κεφαλονιάς – Ιθάκης, από κοινού με μέλη της Ένωσης Γονέων Κεφαλονιάς, εκπρόσωπους μαθητικών συμβουλίων και αδιόριστους εκπαιδευτικούς.

Τα θέματα που τέθηκαν αφορούσαν τη σχεδιασμένη παρέμβαση φασιστοειδών και στοιχείων του κοινού ποινικού δικαίου σε βάρος μαθητών, τα προβλήματα στη διεξαγωγή των σχολικών αγώνων, τα κενά στο Νομό (180 ώρες), την ανυπαρξία μέτρων για τους σεισμόπληκτους μαθητές και τις υποδομές των σχολείων, καθώς και την απουσία ασφάλισης για 18χρονους μαθητές (παιδιά μεταναστών) που θα γενικευθεί για με το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο – λαιμητόμο.

Ο εκπρόσωπος της ΔΔΕ προσπάθησε να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό της ΕΛΜΕ και άλλων φορέων από τη συζήτηση για τα γεγονότα αλλά και την απουσία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας. Επιπλέον, επιχείρησε να τοποθετήσει το θέμα αφηρημένα ως «σύνθετο κοινωνικό – πολιτικό φαινόμενο», απαξιώνοντας τις καταγγελίες για το ποιοι κρύβονται από πίσω. Κατά τη γνώμη του η ΔΔΕ έπραξε «τα δέοντα» στους αγώνες, συγκαλύπτοντας τα σοβαρά προβλήματα στη διεξαγωγή τους. Σιώπησε για το γεγονός ότι την ίδια ώρα που επιχειρείται ο εξοβελισμός της ΕΛΜΕ από τα σχολεία, την ώρα που μπαίνουν εμπόδια στην επαφή της με τους μαθητές, την ώρα που από κοινού ΔΔΕ και Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) διώκουν το δικαίωμα των μαθητών στους αγώνες με περικοπές περιπάτων, είναι ασύδοτη η δράση στα σχολεία της πολιτικής της επιχειρηματικότητας, του ανταγωνισμού και ότι ανοίγει με κυβερνητική και διοικητική ευθύνη πεδίο δόξης στη Χρυσή Αυγή και σε όλη τη σαπίλα του κοινού ποινικού δικαίου.

Δε βρήκε λέξη να πει για το σκάνδαλο των 180 ωρών εκπαιδευτικών που λείπουν ακόμη. Μάλιστα, η απουσία δεύτερου εργαστηριακού καθηγητή (που αυτοδίκαια έπρεπε να είναι ΤΕ) στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου θέτει σε κίνδυνο ζωές μαθητών. Αντίστοιχα, η απουσία δεύτερου καθηγητή στον τομέα υγείας του ΕΠΑΛ Αργοστολίου, υπονομεύει την ύπαρξη ολόκληρου του τομέα. Ειπώθηκε απλά ότι θα μελετηθεί το αίτημα της ΕΛΜΕ-ΚΙ.

Για τα υπόλοιπα αιτήματα της ΕΛΜΕ δεν έγινε καν σχολιασμός.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί γονείς – εκπαιδευτικούς και μαθητές να στρέψουν συλλογικά και οργανωμένα τα πυρά τους στους ενόχους της δυστυχίας τους: τα μονοπώλια και τους πολιτικούς τους υπηρέτες. Να δώσουμε μαχητικό «παρών» – απάντηση στους σχεδιασμούς του συστήματος, με μαζική συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 4ης Γενάρη.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία
email