Η Επτανησιακή Οδοντιατρική Εταιρία αντίθετη προς την κατάργηση του Τ.Ε.Ι. Ι.Ν.

Επτανησιακή Οδοντιατρική Εταιρία

Επτανησιακή Οδοντιατρική Εταιρία

Η Επτανησιακή Οδοντιατρική Εταιρία, της οποίας την προεδρία για το 2013 ασκεί ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας, εκφράζει την αντίθεση μας στην προοπτική κατάργησης του Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων.

Θεώρει και αυτήν την ενέργεια ένα ακόμη βήμα στην συνεχιζόμενη αφαίμαξη, λεηλασία πνευματικών υποδομών και ιδρυμάτων που ξεκίνησε εδώ και 150 χρόνια, με την ενσωμάτωση της Ιόνιου Πολιτείας στο νεώτερο Ελληνικό κράτος (π.χ. κατάργηση Ιονίου Ακαδημίας τότε, σήμερα το σχέδιο “Αθηνά”).

Συμπαριστάμεθα στην Απεργία των Διοικητικών Δομών της Π.Ι.Ν., των Περιφερειακών Ενοτήτων Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, και των Δήμων στα νησιά μας.

Καλούμε ενιαία και συντονισμένα όλους τους Επτανήσιους να συμπαρασταθούν έμπρακτα στις αμεσότερα πληττόμενες από την κατάργηση του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων κοινωνίες των Ζακυνθινών και Κεφαλλήνων συμπατριωτών μας.

Προσβλέποντας στη συνοχή των κοινωνιών που συνθέτουν ιστορικά, πολιτιστικά και πολιτισμικά την Επτανησιακή μας Υπόσταση, υιοθετούμε και αναδημοσιεύουμε αυτούσιο το ακόλουθο έγγραφο διαμαρτυρίας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας.

«Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας εκφράζει την αντίθεσή του στην προοπτική κατάργησης του ΤΕΙ Iονίων Νήσων, η οποία ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια του «Σχεδίου Αθηνά», καθώς θεωρεί ότι, στο όνομα ενός υποτιθέμενου εξορθολογισμού, εφαρμόζονται εις βάρος της κοινωνίας μας, για μία ακόμη φορά, μέτρα οριζόντιων περικοπών, που αποβλέπουν απολύτως στην επίτευξη πρόσκαιρων οικονομικών στόχων.

Τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης με την ίδια προχειρότητα, την ίδια βαρβαρότητα και την ίδια επικινδυνότητα, που εφαρμόσθηκαν και στους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής ζωής, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της υγείας, καθώς και του τομέα της κοινωνικής ασφάλισης.

Για τις παραμέτρους χρησιμότητας, βιωσιμότητας και προσφοράς του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (βεβαίως και των εκπαιδευτικών τμημάτων του στο Αργοστόλι), καθώς και για την ασάφεια των κριτηρίων στην διαδικασία κατάργησής του, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας θεωρεί απολύτως κατατοπιστική και τεκμηριωμένη την εισήγηση των καθηγητών του Ιδρύματος προς το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς, στην πρόσφατη για το συγκεκριμένο ζήτημα έκτακτη συνεδρίαση. Παρακαλούμε τον αρμόδιο Υπουργό την εισήγηση αυτή να την διαβάσει!

Επισημαίνουμε την παράδοση Παιδείας, που έχει η Περιφέρειά μας, αλλά και το νησί μας ειδικότερα, και ζητούμε όχι μόνον την διατήρηση αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, καθώς και την πλήρη στελέχωσή του με επαρκές διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό. Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων και των φοιτητών του ΤΕΙ. Πιστεύουμε στην αλληλεγγύη των κοινωνικών ομάδων ως βασική προϋπόθεση επιβίωσης. Αρνούμαστε οτιδήποτε οδηγεί σε μαρασμό τα ωραία μας νησιά.»