Υπό έλεγχο οι φωτιές στην Κεφαλονιά

Ρίψεις νερού με ελικόπτερο

Ρίψεις νερού με ελικόπτερο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Αγιος Κωνσταντίνος, στην Κεφαλονιά.

Επίσης Υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά στον Κατελειό, καθώς η επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής και της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Ελείου Πρόννων ήταν έγκαιρη.

Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 12 πυροσβέστες με έξι υδροφόρα οχήματα, οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροπλάνα πετζετέλ και ένα ελικόπτερο.

Εν τω μεταξύ, στο «κόκκινο» βρίσκεται σήμερα ο δείκτης επικινδυνότητας για πυρκαγιά στην Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Πελοπόννησο και στα Επτάνησα.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπει ότι στην κατηγορία κινδύνου «4», δηλαδή πολύ υψηλού κινδύνου, βρίσκονται σήμερα η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, το Κιλκίς, η Μεσσηνία, η Ηλεία, η Αχαΐα, η Κέρκυρα, η Λευκάδα, η Κεφαλονιά, η Ιθάκη και η Ζάκυνθος.

Ο συνδυασμός των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και των δυνατών βοριάδων στις περιοχές αυτές δημιουργεί σήμερα τις πιο κατάλληλες συνθήκες για την εκδήλωση μεγάλων πυρκαγιών και γι’ αυτόν τον λόγο η ΓΓΠΠ ζητά από τις τοπικές αρχές να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaTodayTeam