Κάνουν εισαγωγή στα νοσοκομεία για ένα πιάτο φαγητό

Φαγητό

Φαγητό

“Σκληρές” εικόνες καθημερινά σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας, οι οποίες αποτυπώνουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την ωμή πραγματικότητας της φτώχειας και της ανέχειας που βιώνουν εκατοντάδες συμπολίτες μας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από τον “Τύπο της Κυριακής” άστεγοι και άποροι εκλιπαρούν τους γιατρούς στα δημόσια θεραπευτήρια να υπογράψουν τα χαρτιά εισαγωγής τους για να έχουν ένα πιάτο φαγητό.

Ο Νίκος Ρητινιώτης, γιατρός στο Νοσοκομείο “Λαϊκό” δηλώνει στην εφημερίδα:

“Η κατάσταση είναι πλέον απελπιστική. Σε κάθε εφημερία αντιμετωπίζουμε τρία τέτοιου είδους περιστατικά και μπορώ να πω ότι το φαινόμενο αυτό χρόνο με το χρόνο αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο”.

Σε κάθε εφημερία στα “Επείγοντα” συναντά ανθρώπους που στέκονται – κρατώντας στα χέρια το χαρτί προτεραιότητας – στην ουρά για να εξεταστούν.

“Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, έρχονται στο νοσοκομείο άστεγοι και άποροι οι οποίοι με διάφορα προσχήματα, όπως το ότι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ζητούν να εισαχθούν.

Αν και τις περισσότερες φορές καταλαβαίνουμε αμέσως ότι δεν έχουν κάτι το σοβαρό, τουλάχιστον από θέμα υγείας, διότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, και πως είναι άποροι, είμαστε υποχρεωμένοι να τους εξετάζουμε…”.

O πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος Δημήτρης Βαρνάβας, τονίζει ότι υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων που περιφέρονται στα νοσοκομεία ζητώντας βοήθεια:

“Οι άστεγοι, οι εξαρτημένοι από ουσίες, αλλά και τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας και κάνουμε ότι μπορούμε για να τους βοηθήσουμε”

Πηγή άρθρου: LAY-OUT