“Φιλί ζωής” από τους Εθελοντές στο Κάστρο Αγ. Γεωργίου

Κάστρο Αγ.Γεωργίου

Κάστρο Αγ.Γεωργίου

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλ. Παρίση για την πρόθεσή τους να συμβάλλουν, όπως και την περσινή χρονιά, στον καθαρισμό του Κάστρου και στην λειτουργία του μέχρι να αναλάβει η αρμόδια υπηρεσία δηλ. το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο σε μόνιμη πλέον βάση τα τελευταία χρόνια προσλαμβάνει φύλακες όχι στην αρχή της τουριστικής περιόδου.

Ο δήμαρχος συμφώνησε και στην συνέχεια ακολούθησε συνάντηση των Εθελοντών Σαμαρειτών με τον Υπουργό Πολιτισμού στον οποίο εκτέθηκε η κατάσταση.

Ο Υπουργός έδωσε εντολή στην διεύθυνση στην Πάτρα να προχωρήσει το άνοιγμα και ενώ θα καθαρίζεται το Κάστρο να μην είναι ο χώρος επισκέψιμος. Επειδή ο χώρος είναι μεγάλος μόνον μια εθελοντική ομάδα δεν αρκεί.

Οπότε με ενέργειες του δραστήριου προέδρου της τοπικής κοινότητας κ. Βαγγέλης Βαγγελάτος ενεργοποιήθηκαν και άλλες εθελοντικές ομάδες και αναλυτικά οι:

– ΕΟΔ Λειβαθούς με τον πρόεδρό της κ. Σπύρο Μοσχόπουλο,

– ΕΟΔ Ελειού Πρόννων με τον πρόεδρό τους κ. Διονύση Παπαδάτο

– ΕΟΔ Παλικής με τον κ. Διονύση Γεωργάτο

– Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Βαγγέλης Βαγγελάτος με ορισμένους εθελοντές και φυσικά

– Οι Εθελοντές Σαμαρείτες υπό τον αρχηγό τους κ. Χαρ. Μοσχόπουλο.

Δούλεψαν όλοι μαζί και σε ελάχιστο χρόνο καθάρισαν τον μεγάλο χώρο του ιστορικού κάστρου της Κεφαλονιάς.

Και ενώ αναμένεται από μέρα σε μέρα η πρόσληψη των φυλάκων του Κάστρου, οι Εθελοντές Σαμαρείτες το κρατούν ανοιχτό και θα συνεχίσουν να παρέχουν υγειονομική κάλυψη στους επισκέπτες του Κάστρου.

Κάστρο Αγ.Γεωργίου

Y.Γ  Να σημειώσουμε εδώ ότι καλό θα ήταν να υπάρχει και μια ανακοίνωση στο χώρο του Κάστρου με τις ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ,έστω, ώρες λειτουργίας για να μην βλέπουν οι τουρίστες την συγκεκριμένη εικόνα το μεσημέρι της Κυριακής.

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team