Καταγγελία εργαζομένων στο Νοσοκομείο εναντίον του γραμματέα του Σωματείου τους

Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας

Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας

Με αφορμή την πρώτη μας επίσκεψη σαν Δ.Σ των εργαζομένων στον Διοικητή του Νοσοκομείου με σκοπό την (όπως προφορικά είχαμε συμφωνήσει) επίλυση του προβλήματος της καθυστερημένης καταβολής των δεδουλευμένων στους συναδέλφους, με τεράστια και τραγική έκπληξη ακούσαμε ,τον Γραμματέα του Σωματείου Τσιμαρα Κωνσταντίνο ,αντί να τοποθετείτε πάνω στο ζήτημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων , λαμβάνοντας το λόγο να <<καρφώνει>> κυριολεκτικά εργαζόμενους και μελη του σωματείου,χωρίς να κάνει επώνυμη καταγγελία ,ότι παίρνουν πλασματικές ώρες τις οποίες δεν έχουν δουλέψει ποτέ. ΔΕΝ πιστεύαμε στα αυτιά μας ότι αυτό που ακούσαμε ήταν αλήθεια.

Επειδή όπως σαφώς ορίζεται από το καταστατικό του Σωματείου μας η συγκεκριμένη παρέμβαση και ο τρόπος που έγινε δεν είχε την απαραίτητη έγκριση-εξουσιοδότηση του Συμβουλίου μας, είναι παράτυπη, παράνομη και αντικαταστατική και αντιβαίνει στις βασικότερες αρχές προάσπισης των συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών του σωματείου

Επειδή θεωρούμε κατάπτυστη την συγκεκριμένη πράξη γραμματέα απέναντι στα μελή του σωματείου του

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

1.Να παραιτηθεί δείχνοντας έστω με αυτό τον ελάχιστο τρόπο ότι έχει ευθιξία απέναντι στους συναδέλφους του οι όποιοι είναι και από τους πιο σκληρά εργαζόμενους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα, και ταυτόχρονα και τους πιο κακοπληρωμένους.

2.Να αποδείξει ότι παρανόμως-κατά τα λεγόμενα του-δίδονται αμοιβές σε συναδέλφους οι οποίοι δεν τα δικαιούνται και μάλιστα υπογεγραμμένες από τους υπεύθυνους των Οικονομικών και Διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας και φυσικά εις γνώση του Διοικητή του Νοσοκομείου μας.

3.Να ανακαλέσει αυτά που είπε για εργαζόμενους οι όποιοι δουλεύουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες χωρίς να έχουν το <<προνόμιο>> – όπως αυτός – να επιλέγουν τμήμα της αρέσκειας τους.

Ολοκληρώνοντας-προς το παρόν- τονίζουμε ότι η ιδιότητα ως Γραμματέα σε καμιά περίπτωση δεν δίνει το δικαίωμα-εκτός βεβαίως της έκφρασης προσωπικής άποψης- να κάνει ο οποιοσδήποτε τέτοιες παρεμβάσεις χωρίς να έχει την σύμφωνη γνώμη του οργάνου μας.

Καλούμε τον πρόεδρο του σωματείου να μας εξηγήσει την απόλυτη σιωπή του στην ενεργεία του γραμματέα.

ΖΗΤΑΜΕ «ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ» και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε απέναντι σε κάθε παράβαση της δημοκρατικής λειτουργίας του σωματείου και σε κάθε ύποπτη και καταδικαστέα πράξη όπως αυτή του γραμματέα.

Απευθυνόμενοι και στους εργαζομένους τους καλούμε να είναι κοντά μας στα συσσωρευμένα και σοβαρότατα προβλήματα που μας ταλανίζουν όπως είναι η μη καταβολή των δεδουλευμένων μας, η παντελής έλλειψη προσωπικού αυθαίρετες τροποποιήσεις του οργανισμού που μειώνουν τον αριθμό των κλινών και των θέσεων αξιοποίηση της περιουσίας και πολλά άλλα.

email