Κεφαλλονιά: Επ΄ αυτοφώρω σύλληψη εμπρηστή

Πυρκαγιά στον Καραβάδο

Πυρκαγιά

Η σύλληψη του νεαρού έχει γίνει πρώτο θέμα συζήτησης στην τοπική κοινωνία…

Μια περίεργη υπόθεση εμπρησμών στην Κεφαλονιά, από έναν 31χρονο οποίος μάλιστα συνελήφθη επ αυτοφώρω, ερευνούν οι Αρχές του νησιού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του NewsIt, ο 31χρονος συνελήφθη χθες (05-08-2014) επ αυτοφώρω σε τουριστική περιοχή του Νησιού την στιγμή που είχε ολοκληρώσει το «έργο» του βάζοντας φωτιά σε τρεις διαφορετικές εστίες, σε δασώδη περιοχή.

Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε από άνδρες εθελοντικής ομάδας πυροπροστασίας, οι οποίοι έσπευσαν άμεσα στο σημείο αμέσως μετά την εκδήλωση των τριών πυρκαγιών, τις οποίες μάλιστα μαζί με πυροσβέστες καταφέρουν να θέσουν άμεσα υπό πλήρη έλεγχο.

Κατά την σύλληψη του ο 31χρονος είχε στην κατοχή του ένα πιστόλι και για το λόγο αυτό παραδόθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση του Νησιού, η οποία και πραγματοποίησε την προανάκριση, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο κατηγορούμενος, παραδέχτηκε πως έβαλε τις τρεις φωτιές, χωρίς όμως να εξηγήσει το κίνητρο που των οδήγησε να προβεί σε αυτή την ενέργεια.

Πάντως και σύμφωνα με τις πληροφορίες κατά το παρελθόν οι Αστυνομικές Αρχές του Νησιού είχαν ασχοληθεί με την περίπτωση του 31χρονου, καθώς υπήρχαν υποψίες για σχέσης του συγκεκριμένου, με ομάδες «νονών» τις νύχτας, που λυμαίνονται την Κεφαλονιά.

Επίσης και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και στο Ανακριτικό Τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος είχαν φτάσει πληροφορίες, για την δραστηριότητα του 31χρονου και οι Πυροσβέστες πραγματοποιούσαν παράλληλες έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο συγκεκριμένος άνθρωπος ενέχεται σε περιπτώσεις εμπρησμού σε δασώδης περιοχές του νησιού.

Σήμερα το μεσημέρι ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στων Εισαγγελέα με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Πηγή άρθρου: pelop.gr