Κεφαλλονίτης εφοπλιστής προσπάθησε να κρύψει την αμύθητη περιουσία του από τη γυναίκα του

Nick and Sally Lykiardopulos

Nick and Sally Lykiardopulos.(Πηγή φωτογραφίας:uk.enewsleak.com)

Ο Ελληνο-Άγγλος εφοπλιστής Νίκος Λυκιαρδόπουλος προσπάθησε να κρύψει την περιουσία του κατά την διάρκεια έκδοσης του διαζυγίου του. Είναι μια από τις παλαιότερες ναυτιλιακές δυναστείες της χώρας με μια περιουσία να εκτιμάται ως και £ 100 εκατομμύρια λίρες.

Ο Νίκος Λυκιαρδόπουλος κατάγεται από την Κεφαλλονιά και συγκεκριμένα από τις Κεραμειές.

Ο  προπάππους του Νικόλαος σε ηλικία 13 ετών ξεκίνησε ως καμαρότος, το 1910 άρχισε να αγοράζει και να πουλάει πλοία ανοίγοντας και πρώτο του γραφείο στο Λονδίνο.

Το 1917 πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της οποίας ήταν πρόεδρος από το 1950 ως το 1960 (τον αποκαλούσαν «Πατριάρχη» και «Νέστορα»).

Όταν ο Νίκος & Sally Λυκιαρδόπουλος αποφάσισαν να χωρίσουν, ήξεραν όλοι ότι θα ήταν ένα ακριβό διαζύγιο.

Ωστόσο το πικρό διαζύγιο έγινε κάτι παραπάνω από πικρό  όταν ο δικαστής έκρινε οτι ο κ.Λυκιαρδόπουλος και η οικογένεια του είχαν πει ψέματα θέλοντας να συγκαλύψουν την έκταση της περιουσίας τους, παρουσιάζοντας μάλιστα πλαστά έγγραφα στο δικαστήριο.

Στον διακανονισμό που συμφωνήθηκε με τη  κ. Sally Λυκιαρδόπουλος καταβλήθηκε ποσό των £ 20 εκατομμυρίων λιρών.

Τώρα το τελευταίο κεφάλαιο της διαμάχης είναι το το ιστορικό διατηρητέο αρχοντικό της Βασίλισσας Βικτωρίας  στο Cowes στο περίφημο νησάκι νότια της Αγγλίας  Newport “Isle of Wight ” αξίας £ 6 το εκατομμυρίων λιρών.

Το ζευγάρι  Νικος & Sally διέμεναν πολλά χρόνια εκεί  πριν χωρίσουν.

Μάλιστα η έκταση του είναι τα 202 στρέμματα και διαθέτει μεγάλη ιδιωτική παραλία, λίμνη και πάρκο .

Σύμφωνα με τα έγγραφα του Κτηματολογίου, η κυριότητα του ακινήτου μεταφέρθηκε στην κ. Sally Λυκιαρδόπουλος τον Οκτώβριο 2009 περίπου οχτώ μήνες από την απόφαση του διαζυγίου.

Πηγή άρθρου: KefaloniaTodayTeam με πληροφορίες από telegraph.co.uk